Γιατί το ηλεκτρονικό τσιγάρο τελικά είναι και γυναικεία υπόθεση;

Γυναικείο Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια όχι μόνο μεταξύ των ανδρών αλλά και μεταξύ των γυναικών αποτελούν νούμερο ένα επιλογή, αφήνοντας πίσω όλες τις συνήθειες του παρελθόντος. Γενικότερα αποτελεί μία ελκυστική επιλογή από διάφορα ηλεκτρονικά τσιγάρα για πολλές γυναίκες και όχι άδικα. Ενώ πολλές γυναίκες διστάζουν να τα δοκιμάσουν στην αρχή, εν τέλει οι στατιστικές δείχνουν ότι έχουν βάλει το άτμισμα στις καθημερινές τους συνήθειες.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι και γυναικεία υπόθεση και η υψηλή του ζήτηση, το καθιστά μια ολοένα και πιο ελκυστική επιλογή για τις γυναίκες. Διάφορα ηλεκτρονικά τσιγάρα παράγονται και πωλούνται για να καλύψουν τις ανάγκες και τα γούστα εκατομμυρίων γυναικών ανά τον κόσμο αρκεί και οι γυναίκες χρήστριες να γνωρίζουν ποια προϊόντα θέλουν να αγοράσουν και για ποια χρήση αποσκοπούν.

Από μελέτες που έχουν γίνει έχουν παρατηρηθεί διαφορές μεταξύ των φύλων στα χαρακτηριστικά χρήσης, όπως: είδος ηλεκτρονικού τσιγάρου που χρησιμοποιείται, γεύση που χρησιμοποιείται, στη δόση νικοτίνης που επιλέγεται, μάρκες που χρησιμοποιούνται (πρώτης ή δεύτερης γενιάς), στην εύρεση των πληροφοριών, στον τόπο αγοράς κλπ. Σε σχέση με τους άνδρες, οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα μιας χρήσης, γεύσεις χωρίς καπνό, μικρότερες δόσεις νικοτίνης και μάρκες ηλεκτρονικών τσιγάρων πρώτης γενιάς. Γενικά, οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες λαμβάνουν πληροφορίες για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα από γνωστούς, από οικογένεια, από διαφημίσεις, κλπ.

Οι γυναίκες όπως και οι άντρες φυσικά επέλεξαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο για πολύ βασικούς λόγους: χαμηλό κόστος, επιλογές γεύσης, ασφάλεια στη χρήση, δυνατότητα χρήσης σε εσωτερικούς χώρους, ευχάριστη οσμή, διακοπή του κανονικού τσιγάρου και βελτίωση της κοινωνικής εικόνας. Η αλλαγές που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια με τις απαγορεύσεις του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, αλλά και με την οικονομική ύφεση να προβληματίζει πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων οδήγησαν σε νέες επιλογές, που βοηθούν και στην μετάβαση σε μία νέα φάση ζωής, χωρίς καπνό και ότι αυτό συνεπάγεται και με μεγαλύτερες ελπίδες πλήρους διακοπής.

Ανεξάρτητα από τους λόγους που οδήγησαν την κάθε γυναίκα να επιλέξει το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το μόνο βέβαιο είναι ότι στην αγορά υπάρχουν προϊόντα που καλύπτουν ακόμη και την πιο απαιτητική. Υπάρχουν ατμοποιητές με στυλ τόσο για αρχάριες όσο και για έμπειρες γυναίκες ατμιστές. Μια γυναικεία συσκευή ατμίσματος δύναται να συνδυάζει την τελευταία και καλύτερη τεχνολογία με υψηλής ποιότητας σχεδιασμό, καθιστώντάς την εύκολη στο γέμισμα και τη χρήση της και με κομψότητα αντίστοιχη του γυναικείου φύλου.

Τα οφέλη του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι γνωστά, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να λάβουν υπόψη οι γυναίκες. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε τα οφέλη των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι να μάθετε να τα χρησιμοποιείτε κατάλληλα, με ασφάλεια και τη σωστή χρονική περίοδο. Σε σύγκριση με τα προϊόντα καπνού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να είναι καλύτερα για τις γυναίκες. Ενώ περιέχουν λιγότερη νικοτίνη από άλλα προϊόντα καπνού, ο κίνδυνος καρκίνου είναι πολύ χαμηλότερος με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Όσοι καπνίζουν συμβατικά τσιγάρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από εκείνους που ατμίζουν.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του ηλεκτρονικού τσιγάρου στις γυναίκες είναι η ικανότητα περιορισμού της λαχτάρας για νικοτίνη. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη σύσταση νικοτίνης για τις ανάγκες σας. Για να υπάρχει όφελος από το ηλεκτρονικό τσιγάρο, καλό θα ήταν να σταματήσετε το κάπνισμα και να γίνει μία σωστή μετάβαση στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εάν δεν το έχετε κάνει ακόμη, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ειδικούς στη διακοπή καπνίσματος και από εξειδικευμένα καταστήματα. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα και πωλούνται σε διάφορες γεύσεις. Παρόλο που οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι δεν θα επηρεάσουν το οργανισμό μιας γυναίκας, εάν ανησυχείτε για κινδύνους υγείας που σχετίζονται με αυτό το προϊόν, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν ατμίσετε γιατί υπάρχουν πιθανές παρενέργειες από τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλους τους ανθρώπους κυρίως όταν δεν γίνεται σωστή χρήση.