Σε τι διαφέρει η κλινική διατροφή από την αθλητική διατροφή; Ο κορυφαίος διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη εξηγεί

Σε τι διαφέρει η κλινική διατροφή από την αθλητική διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι η αρχή για τα πάντα στο σώμα μας. Για την καλή υγεία, την ευεξία, την διάθεσή μας, ακόμα και την ψυχολογία μας. Επιπλέον με τη σωστή διατροφή εξασφαλίζετε περισσότερη ενέργεια, καλύτερες αντοχές και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα αλλά και καλύτερο ανοσοποιητικό ενάντια σε ιώσεις.

Κάθε άνθρωπος ωστόσο, ανάλογα τις ανάγκες και τις καθημερινές του δραστηριότητες, έχει άλλες απαιτήσεις σε θερμίδες και ενέργεια, οπότε η διατροφή θα πρέπει να προσαρμόζεται ειδικά σε αυτόν. Έτσι έχουμε πολλούς τύπους, όπως η κλινική διατροφή και η αθλητική διατροφή, που μπορεί και οι 2 να είναι οδηγοί διατροφής, όμως στην πραγματικότητα διαφέρουν πολύ, τόσο στους στόχους όσο και το πρόγραμμά τους.

Ο κορυφαίος διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη Αθανάσιος Τσιούδας, εξηγεί τις διαφορές

Κλινική διατροφή

Η κλινική διατροφή επικεντρώνεται στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη διαχείριση των διατροφικών αλλαγών σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, ή προβλήματα υγείας που απαιτούν ιδιαίτερη προσέγγιση από πλευράς διατροφής.

Άτομα με σοβαρές εντερικές παθήσεις, ή άτομα που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση στο στομάχι, το γαστρεντερικό ή τη χολή, θα πρέπει να ακολουθούν πολύ συγκεκριμένη διατροφή προκειμένου να ανακάμψουν και να αποφευχθεί μελλοντική υποτροπή της κατάστασης. Με αυτά ασχολείται μεταξύ άλλων ο κορυφαίος διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη, Αθανάσιος Τσιούδας.

Επιπλέον, η κλινική διατροφή αφορά παθήσεις με ψυχιατρικό υπόβαθρο, όπως νευρική ανορεξία, βουλιμία κ.α. όπου παράλληλα με την ψυχοθεραπεία που κάνει ο ασθενής, προσπαθούμε με την κλινική διατροφή να επαναφέρουμε τους φυσιολογικούς δείκτες στον οργανισμό του.

Αθλητική διατροφή

Από την άλλη πλευρά oι αθλητές χρειάζονται πολλή ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για να παραμείνουν σε φόρμα, γι’ αυτό η αθλητική διατροφή είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να τους παρέχει ότι χρειάζονται, ανάλογα το σωματότυπό τους και το άθλημα που κάνουν. Επειδή συχνά οι ίδιοι οι αθλητές υπερεκτιμούν την ποσότητα των θερμίδων που καίνε κατά την προπόνηση, είναι σημαντικό να τους παρακολουθεί ένας διατροφολόγος, ώστε να επιλέξει προσεκτικά την αθλητική διατροφή τους και η κατανάλωση θερμίδων να αναλογεί σε αυτές που λαμβάνουν, δίνοντας έμφαση στις απαιτήσεις του εκάστοτε αθλήματος.

Ο κορυφαίος διατροφολόγος στη Θεσσαλονίκη Αθανάσιος Τσιούδας είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει με συνέπεια, σχετικά με την κλινική διατροφή ή την αθλητική διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε.

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας

%d bloggers like this: