Πώς να φτιάξεις τα μαλλιά σου για συνέντευξη

χτενίσματα για συνέντευχι

Μεγαλώσαμε σε μια κοινωνία που μας δίδαξε να είμαστε «καθώς πρέπει» και που για δεκαετίες τα εργασιακά περιβάλλοντα ήταν κάπως συντηρητικά σε σχέση με την εμφάνιση των υπαλλήλων.

Οι καιροί, ευτυχώς, έχουν αλλάξει! Η κοινωνία που ζούμε είναι πολύ πιο ανεκτική και τα πιο χαλαρά εργασιακά περιβάλλοντα έχουν γίνει η νέα νόρμα. Το smart casual και το normcore έχουν γίνει μονόδρομος για μεγάλο μέρος του κόσμου, καθώς παρέχουν την ευελιξία να είμαστε ντυμένες απλά, όχι corporate, αλλά ταυτόχρονα περιποιημένες και φροντισμένες.

Σε ό,τι αφορά τα μαλλιά μας, στην εποχή της πανδημίας, της τηλεργασίας και του zoom τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά. Κι αυτό γιατί μπορεί αν δουλεύεις ήδη κάπου μία πρόχειρη κοτσίδα να είναι υπέρ-αρκετή για να κάνεις ένα meeting, όμως αν ετοιμάζεσαι για συνέντευξη δουλειάς το μαλλί σου (συνδυαστικά με το μακιγιάζ) είναι ίσως ό μόνος τρόπος για να κάνεις δυνατή πρώτη εντύπωση.

Πριν κάνεις οτιδήποτε να σου πούμε πως είτε κάνεις εξ αποστάσεως συνέντευξη, είτε την κάνεις από κοντά, θα σε βοηθήσει πολύ να αισθάνεσαι σίγουρη και πως έχεις τον έλεγχο.

Κάνε ένα ντους που θα σε ξυπνήσει και θα σου δώσει ενέργεια, φόρεσε μάσκες μαλλιών και προσώπου, ψέκασε λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου άρωμα και βρες ρούχα που να είναι σικάτα και την ίδια στιγμή άνετα ώστε να είσαι η καλύτερη version του εαυτού σου!

#1. Απλότητα

Σγουρά ή ίσια μαλλιά, πρέπει να θυμάσαι πως από την απλότητα δεν έχασε ποτέ κανείς! Αφού έχεις κάνει το ντουζάκι σου, φτιάξε τα μαλλιά σου, ανάλογα με τον τύπο τρίχας που έχεις, ώστε να είναι όσο πιο φροντισμένα γίνεται, αλλά την ίδια στιγμή απλά και cool.

Σίγουρα δε θα περάσει απαρατήρητο! Άλλωστε ποιος αγνοεί μια ζωηρή μπούκλα ή ένα άψογο ίσιωμα;

#2. O κλασικός κότσος

Αν τα μαλλιά σου είναι μακριά ο κότσος είναι μια πολύ σοφιστικέ και εύκολη επιλογή. Με αυτό τον τρόπο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης δε θα παίζεις με τα μαλλιά σου, ούτε θα πέφτουν στο πρόσωπό σου. Φυσικά, αν κάνεις διαδικτυακά τη συνέντευξη δε θα φαίνεται αλλά θα δείχνεις περιποιημένη και άψογη.

#3. Το Ponytail 

Το έκανε μόδα η Ariana Grande, το έχουμε λατρέψει όλες! Ο ψηλός κότσος, ταιριάζει και σε σγουρά και σε ίσια μαλλιά και είναι μια εντυπωσιακή επιλογή που δίνει ύψος και θα σε κάνει να φαίνεσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση και έτοιμη να πάρεις τη θέση.

#4. New Look

Φυσικά πριν από μια συνέντευξη μπορείς να αποφασίσεις ότι θες μια αλλαγή! Τίποτα και κανείς δε σε εμποδίζει να δοκιμάσεις το καρέ που είναι τόσο της μόδας ή να παίξεις με την απόχρωση των μαλλιών σου. Το μόνο που πρέπει να έχεις είναι σιγουριά για την αλλαγή και να την κάνεις 1-2 μέρες πριν τη συνέντευξη, ούτως ώστε να έχεις συνηθίσει τη νέα σου εμφάνιση. Εξάλλου οι τάσεις για το 2022 είναι άκρως ενδιαφέρουσες.

Όποιο χτένισμα και να επιλέξεις να έχεις επιτυχία στη συνέντευξη!