Σκέφτεστε την εξωσωματική; Τι πρέπει να γνωρίζετε και με ποια νοσοκομεία συνεργάζεται ο κορυφαίος γυναικολόγος μαιευτήρας

Εξωσωματική διαδικασία - κορυφαίος γυναικολόγος

Ένα παιδί συμπληρώνει την ευτυχία του ζευγαριού, όμως δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο για διάφορους κλινικούς ή άλλους λόγους. Εδώ έρχεται να δώσει τη λύση η εξωσωματική γονιμοποίηση που μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει εκατομμύρια ζευγάρια να γίνουν ευτυχισμένοι γονείς.

Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF) είναι μία από τις πολλές διαθέσιμες τεχνικές για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα γονιμότητας να αποκτήσουν μωρό. Κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης, ένα ωάριο αφαιρείται από τις ωοθήκες της γυναίκας και γονιμοποιείται με σπέρμα σε εργαστήριο. Το γονιμοποιημένο ωάριο, επιστρέφεται στη συνέχεια στη μήτρα της γυναίκας για να αναπτυχθεί και να γίνει έμβρυο.

Τη διαδικασία αυτή πραγματοποιεί ο Ελευθέριος Αναστασάκης, εξειδικευμένος γυναικολόγος μαιευτήρας στο Ιασώ, ωστόσο αν θέλετε μπορείτε να κάνετε επίσης εξωσωματική στο ναυτικό νοσοκομείο με τη βοήθειά του.

Τα στάδια της διαδικασίας

Η εξωσωματική χωρίζεται σε 6 στάδια:

  1. Αλλαγή του εμμηνορροϊκού σας κύκλου με φαρμακευτική αγωγή
  2. Υποβοήθηση των ωοθηκών να παράξουν περισσότερα ωάρια
  3. Παρακολούθηση της προόδου σας και ωρίμανση των ωαρίων σας – διενεργείται υπερηχογράφημα για να ελεγχθεί η ανάπτυξη των ωαρίων και χρησιμοποιείται αγωγή για να τα βοηθήσει να ωριμάσουν
  4. Συλλογή των ωαρίων ή ωοληψία – μια βελόνα εισάγεται μέσω του κόλπου σας και στις ωοθήκες σας για να αφαιρέσει τα ώριμα ωάρια
  5. Γονιμοποίηση των ωαρίων – τα ωάρια αναμειγνύονται με το σπέρμα εργαστηριακά ώστε να μπορέσουν να γονιμοποιηθούν σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον
  6. Εμβρυομεταφορά – 1 ή περισσότερα γονιμοποιημένα ωάρια τοποθετούνται στη μήτρα σας και στη συνέχεια περιμένετε 2 εβδομάδες και κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης για να επιβεβαιώσετε ότι πέτυχε η διαδικασία.

Πού να απευθυνθώ

Στην Ελλάδα η διαδικασία αυτή είναι ευρέως διαδεδομένη και πολλά νοσοκομεία διαθέτουν τις υποδομές για αυτή. Ο Ελευθέριος Αναστασάκης  γυναικολόγος μαιευτήρας στο Ιασώ, πραγματοποιεί επίσης εξωσωματική στο ναυτικό νοσοκομείο, οπότε η επιλογή είναι καθαρά δική σας, ανάλογα την περιοχή που μένετε και την διαθεσιμότητά σας.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του δρ. Ελευθέριου Αναστασάκη  και μάθετε περισσότερα για την εξωσωματική από τον κορυφαίο γυναικολόγο μαιευτήρα.

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας

%d bloggers like this: