Εγχείρηση για βουβωνοκήλη: Ο γενικός χειρουργός απαντάει σε όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για την επέμβαση

Ο γενικός χειρουργός για την επέμβαση βουβωνοκήλης

Έχουμε σίγουρα ακούσει πολλές φορές τον ιατρικό όρο «κήλη» και μάλιστα συσχετισμένο με διαφορετικά σημεία του σώματος, τα οποία μπορεί να επηρεάζει. Ειδικά η βουβωνοκήλη, μία εξαιρετικά συχνή μορφή κήλης που προβάλλει στην βουβωνική χώρα, είναι από τις συνηθέστερες περιπτώσεις που μπορεί να χρειαστούν επέμβαση.

Τι ακριβώς είναι όμως, πότε οδηγεί η βουβωνοκήλη σε εγχείρηση και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν και μετά τη διαδικασία; Σε όλα αυτά τα καίρια ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο κορυφαίος γενικός χειρουργός δρ. Δημήτριος Γιάλβαλης με ιατρεία στην Αθήνα στο Χαλάνδρι, αλλά και στην γενέτειρά του την Καλαμάτα.

Δείτε στη συνέχεια τις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη βουβωνοκήλη και την επέμβαση της, όπως της απαντάει ο γενικός χειρουργός:

Τι ακριβώς είναι αυτό το εξόγκωμα;

Η βουβωνοκήλη, όπως και κάθε άλλος τύπος κήλης, εμφανίζεται ως εξόγκωμα στην εκάστοτε περιοχή ενδιαφέροντος, η οποία προδίδεται από το όνομα της κήλης. Έτσι η βουβωνοκήλη εμφανίζεται στη βουβωνική χώρα, δηλαδή το τμήμα από το ύψος των γοφών, μέχρι το άνω μέρος των μηρών. Ο λόγος που εμφανίζεται αυτό το εξόγκωμα, είναι γιατί, λόγω αδυναμίας των κοιλιακών μυών που το συγκρατούσαν, κάποιο εσωτερικό όργανο -συνήθως ο εντερικός σωλήνας- προβάλλει εκτός της θέσης του. Αυτό μάλιστα γίνεται πιο έντονο όταν ασκείται πίεση στην κοιλιά, κατά την κένωση ή την ανύψωση μεγάλου βάρους.

Είναι επικίνδυνο;

Ανάλογα το μέγεθος του προβλήματος και τη γενικότερη κλινική κατάσταση, αλλά και ηλικία του ασθενούς, ο γενικός χειρουργός μπορεί να προτείνει να αντιμετωπιστεί η βουβωνοκήλη με εγχείρηση. Σε αυτή τη περίπτωση, τοποθετείται ένα ειδικό πλέγμα, μονό ή και διπλό, που συγκρατεί το κοιλιακό τοίχωμα που πάσχει, αποτρέποντας μελλοντική προβολή του οργάνου στο σημείο. Γενικά πρόκειται για μία επέμβαση ρουτίνας, που μπορεί να γίνει πλέον και λαπαροσκοπικά, μειώνοντας κατά πολύ την περίοδο ανάρρωσης και τον τραυματισμό των ιστών.

Πού μπορούμε να απευθυνθούμε

Ο γενικός χειρουργός δρ. Δημήτριος Γιάλβαλης, διατηρεί ιατρεία στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, αλλά και στη γενέτειρά του την Καλαμάτα, ενώ διαθέτει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, για να φέρει εις πέρας εγχείρηση βουβωνοκήλης με απόλυτη επιτυχία και ταχύτερη ανάρρωση του ασθενούς.

Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του γενικού χειρουργού δρ. Δημήτρη Γιάλβαλη και μάθετε τα πάντα για την βουβωνοκήλη και την επέμβαση της ή κλείστε ραντεβού για κλινική εξέταση.

No Comments Yet

Αφήστε το μήνυμά σας

%d bloggers like this: