Οι καλύτερες παραλίες της Ίου

Παραλίες Ίος

Οι καλύτερες παραλίες της Ίου σας περιμένουν να σας μαγέψουν! Κάποιες γεμάτες κόσμο, με πολύ μουσική και χορό, ενώ άλλες μακριά από τη φασαρία είτε κοντά είτε μακριά από τη Χώρα  του νησιού.

Διαλέξτε τις αγαπημένες σας για να περάσετε τις μέρες, αλλά και τις νύχτες σας, κατά τη διαμονή σας στο νησί. Η λίστα σας περιμένει να την ανακαλύψετε…

Κορυφαίες 10 παραλίες

Μυλοπότας

Η πιο δημοφιλής παραλία της Ίου. Είναι πασίγνωστη για τη διασκέδασή της πρωί και βράδυ!

Βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα, άρα μπορείτε να μετακινηθείτε και στα μπαρ και τα κλαμπ αυτής της περιοχής. Είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία και στην παραλία λειτουργεί κάμπινγκ.

Θα βρείτε ακόμα πολλά ξενοδοχεία και δωμάτια, διάφορα εστιατόρια και καφετέριες, ενώ στην ακτή βρίσκονται πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στην περιοχή θα συναντήσετε και πολλά μικρά καταστήματα.

Έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε πολλά θαλάσσια σπορ, να περιηγηθείτε με σκάφος στις τριγύρω παραλίες και κάθε Ιούνιο οργανώνεται το Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley IOS Major.

Μαγγανάρι

Δεύτερη στη λίστα κατατάσσεται η παραλία Μαγγανάρι, μια εξίσου αγαπημένη επιλογή ντόπιων και επισκεπτών. Η απόσταση από τη Χώρα είναι μεγαλύτερη, αφού βρίσκεται περίπου είκοσι χιλιόμετρα μακριά.

Η παραλία είναι εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά διαθέτει και αρκετά ελεύθερα σημεία για να απολαύσετε τη θάλασσα. Συνιστούμε να έχετε μάσκα μαζί σας ώστε να ανακαλύψετε τις ομορφιές του βυθού.

Οι ακτές της αποτελούνται από μικρούς κολπίσκους, οι οποίοι είναι ιδανικοί για θαλάσσια σπορ. Μετά από αυτό έχετε πολλές επιλογές σε καφετέριες και εστιατόρια τριγύρω ώστε να τα επισκεφτείτε, ενώ υπάρχουν και πολλά μικρά ξενοδοχεία.

Tip: Μην παραλείψετε μια εκδρομή στο Neverbay, ένα από τα πιο περιζήτητα σημεία του νησιού.

Ψάθη

Η ιδανικότερη παραλία για να κάνετε σερφ τις ημέρες που έχει αέρα! Με λίγες ξαπλώστρες και ομπρέλες διαθέσιμες από το beach bar της περιοχής και μια ταβέρνα για να απολαύσεις παραδοσιακά ελληνικά φαγητά από το μεσημέρι και μετά. 

Η Ψάθη έχει μεγάλη έκταση. Τριγύρω θα βρείτε και μικρότερους κολπίσκους.

Αγία Θεοδότη

Μια πανέμορφη παραλία μακριά από την πολυκοσμία. Διαθέτει κάποιες ξαπλώστρες και ομπρέλες, μια καντίνα που προσφέρει τα αναγκαία, όπως καφέ και μικρά σνακ και μια ταβέρνα σε κοντινή απόσταση.

Μέσα σε 15 λεπτά από τη Χώρα του νησιού θα βρεθείτε στα ρηχά και καταγάλανα της νερά. Στην πορεία σας θα δείτε την παλαιότερη εκκλησία της Ίου, ομώνυμη της παραλίας, κτισμένη στα ερείπια του αρχαίου ναού του Απόλλωνα τον 16ο αιώνα.

Απέναντι βρίσκεται το αρχαίο υδραγωγεία και κάποια ίχνη ελληνιστικού πύργου. Στην περιοχή μπορείτε να φτάσετε με τα ταξί Ίος, άνετα και με σιγουριά.

Γιαλός

Ο Γιαλός είναι κυρίως οικογενειακή παραλία Βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι της Ίου και είναι οργανωμένη, αλλά θα βρείτε και ελεύθερα σημεία για να καθίσετε με δικά σας πράγματα.

Στην περιοχή υπάρχουν beach bars, εστιατόρια , καφέ και ξενοδοχεία για τη διαμονή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε και διάφορα θαλάσσια σπορ.

Η παραλία είναι ιδανική επιλογή εάν θέλετε να κάνετε μια γρήγορη βουτιά και να επιστρέψετε γρήγορα στη Χώρα του νησιού, αλλά εννοείται ότι είναι ιδανική και για να καθίσετε όλη την ημέρα.

Κουμπάρα

Κοντά στη Χώρα και βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία το 2003. Οι υποδομές της είναι εξαιρετικές!

Είναι διαθέσιμα πολλά beach bars, αλλά και κλαμπ με εστιατόρια, πισίνες και πολλές ακόμη υπηρεσίες. Κοντά στην περιοχή βρίσκεται ένα κλαμπ για πρωί και βράδυ, με άφθονο φαγητό, ποτό και εννοείται διασκέδαση αφού διοργανώνει συνεχώς μεγάλες εκδηλώσεις!

Στην παραλία αξίζει να φύγετε αφού έχει νυχτώσει ώστε να απολαύσετε το εκπληκτικό της ηλιοβασίλεμα.

Λωρέτζαινα

Μια ονειρική παραλία κρυμμένη σε έναν κολπίσκο, μακριά από την πολυκοσμία και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη Χώρα του νησιού. Λόγω των παραπάνω, δεν είναι διαθέσιμες κάποιες υποδομές στο σημείο, οπότε πρέπει να προνοήσετε και να φέρετε δικά σας πράγματα μαζί.

Θεωρείται η πιο ήσυχη παραλία της Ίου και το καλύτερο είναι πως μπορείτε να φτάσετε εκεί με αμάξι. Όπως και στην Κουμπάρα, αξίζει να μείνετε ως αργά για να απολαύσετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα…

Κάλαμος

Η μάσκα σας σε αυτήν την ανοργάνωτη παραλία είναι απαραίτητη ώστε να ανακαλύψετε τον υπέροχο βυθό της. Η περιοχή είναι περιτριγυρισμένη από ψηλούς βράχους και είναι ιδανική για απομόνωση και χαλάρωση.

Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός χωματόδρομου και εκεί κοντά υπάρχουν και άλλες δύο παραλίες, οι Πλάκες και ο Παπάς.

Πλακωτό

Η επίσκεψή σας στο βορειότερο αυτό σημείο του νησιού όχι μόνο σας δίνει τη δυνατότητα να βουτήξετε στα υπέροχα καταγάλανα νερά της παραλίας, αλλά μπορείτε να επισκεφτείτε και τον τάφο του Ομήρου. Μη χάσετε το πιο ιδιαίτερο αξιοθέατο της Ίου!

Σύμφωνα με αρχαία συγγράμματα, στο νησί άφησε την τελευταία του πνοή ο Όμηρος και στα ερείπια του ελληνιστικού πύργου της περιοχής έχει καθιερωθεί πως υπάρχει και ο τάφος του αρχαίου Έλληνα ποιητή.

Τρεις εκκλησίες

Η παραλία αυτών που αγαπούν την περιπέτεια! Μια απομονωμένη παραλία που χρειάζεται να περπατήσετε κάπως περισσότερο εάν θέλετε να φτάσετε στις ακτές της.

Επειδή είναι μη οργανωμένη θα πρέπει να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα πράγματα. Από εξοπλισμό, μέχρι άφθονο νερό, καφέ, σνακ και ό,τι άλλο έχετε ανάγκη.

Δέκα κορυφαίες και αγαπημένες παραλίες, έτοιμες για να τις εξερευνήσετε! Είτε θέλετε να χορεύετε από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου και πάλι από την αρχή είτε θέλετε να ξεκουραστείτε υπό τον ήχο του παφλασμού των κυμάτων, η Ίος έχει την ιδανική παραλία για εσάς.

Ανακαλύψτε όσες περισσότερες μπορείτε και γεμίστε με μοναδικές εμπειρίες… Η Ίος είναι όλη δικιά σας!