Το πιο Εύκολο και Νόστιμο Σπιτικό ΨΩΜΙ που Έφτιαξες ποτέ!

Αγαπημένο και πεντανόστιμο. Η πιο ευκολη συνταγη για ψωμι ολικης αλεσεως που έφτιαξες ποτέ!
Λοιπόν, η συνταγή είναι κορυφή. Την έχω από ένα ένθετο έντυπο μαγειρικής από το ΕΘΝΟΣ και όσες φορές την έχω φτιάξει σε τραπέζι μου τη ζητάνε όλοι. Πιστέψτε με είναι εύκολη και πεντανόστιμη με μόλις 5 υλικά στην οποία χρησιμοποιείς μπύρα αντί για μαγιά. Το σίγουρο είναι ότι το ψωμί σου θα πετύχει. Κι επειδή στο womanoclock.gr αγαπάμε τις εύκολες συνταγές, σήμερα θα τη μοιραστώ μαζί σας.
Η κριτική σας, για όσους το φτιάξετε, θα είναι πολύ χρήσιμη για όλους.

Προετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 50-60 λεπτά
Υλικά για 1 φρατζόλα ψωμί
Βαθμός δυσκολίας: Πανεύκολη

ΥΛΙΚΑ (ευκολη συνταγη για ψωμι ολικης αλεσεως)
3 φλυτζάνια (του καφέ) αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις (εγώ χρησιμοποιώ ολικής αλέσεως για ψωμί)
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη (αν το θέλετε πιο γλυκό βάλτε 2 ή 1+1/2)
1 κουτί μπύρα 330ml

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC. Σε φόρμα (διαστάσεων 30×18εκ και βάθους 8-10εκ) απλώνουμε βούτυρο ή μαργαρίνη καλά σε όλα τα τοιχώματα. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι και στο τέλος ρίχνουμε τη μπύρα ανακατεύοντας καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε ότι το ψωμί έχει ψηθεί βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν η λεπίδα του βγει καθαρή, έχει ψηθεί. Αν όχι, το αφήνουμε μερικά λεπτά επιπλέον.