Το σημαντικό με αυτή την ιδιαίτερη αλμυρη τουρτα με ψωμι τοστ, δεν είναι απλώς ότι είναι πεντανόστιμη, αλλά ότι κερδίζει οπωσδήποτε τις εντυπώσεις. Είτε είσαι μεγάλος, είτε παιδί, δεν υπάρχει περίπτωση να πεις «όχι»!
Τα χρώματα και η ποικιλία των υλικών τραβούν τα βλέμματα ενώ η γεύση είναι πραγματικά υπέροχη!
Τι θα χρειαστείς
- 20 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόρα
- 700 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 100 γραμμάρια ζαμπόν
- 100 γραμμάρια σαλάμι αέρος ή γαλοπούλα
- 100 γραμμάρια τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας
- 10 κομμάτια τουρσί κομμένα σε λεπτές φέτες
- πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 1 – 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
Για τη διακόσμηση
- Μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φέτες
- Μαϊντανό
- Γαλοπούλα σε φέτες
- Λιναρόσπορους (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύεις το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος. (Φρόντισε να κρατήσεις λίγο τυρί στην άκρη για να επαλείψεις την τούρτα). Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια. Αλείφεις με το μείγμα 4 φέτες ψωμί και τις τοποθετείς σε έναν δίσκο πλάι πλάι ώστε να αποτελέσουν το πρώτο στρώμα της τούρτας. Προσθέτεις τις φέτες του ζαμπόν.
Αλείφεις τις επόμενες 4 φέτες με το μείγμα της κρέμας τυριού και γάλακτος ενώ αυτή τη φορά βάζεις φέτες τυριού και πιπεριές φλωρίνης. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία για το τρίτο στρώμα και απλώνεις το σαλάμι αέρος, ενώ στο τέταρτο στρώμα βάζεις το τουρσί.
Με τις τελευταίες 4 φέτες «σκεπάζεις» το στρώμα με το τουρσί και πλέον προχωράς στη διακόσμηση. Αλείφεις την επιφάνεια της τούρτας με την κρέμα που κράτησες στην αρχή, την στολίζεις με τις φέτες της γαλοπούλας σε ρολάκια, τις ελιές, τον μαϊντανό και πασπαλίζεις με λιναρόσπορο. Βάζεις την τούρτα στο ψυγείο, κατά προτίμηση για όλη τη νύχτα.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..