Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στο κέικ! Εμείς σου παρουσιάζουμε μια πεντανόστιμη συνταγή και μάλιστα με πολύ λίγες θερμίδες!
Τι θα χρειαστείς:
- 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 8 κουταλιές της σούπας λιωμένη μαργαρίνη light
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη πατημένη στο φλιτζάνι
- 3/4 φλιτζάνι γάλα ημιάπαχο
- 1 πρέζα βανίλια σε σκόνη
- 1 και 3/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης κοσκινισμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια (κατά προτίμηση κόκκινα)
- μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο (όσο θέλεις και αν θέλεις)
Εκτέλεση
Ανακατεύεις όλα τα υγρά υλικά μαζί (στο μίξερ ή στο χέρι μέσα σε ένα μεγάλο μπολ). Ρίχνεις τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά-σιγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα και συνεχίζεις με το baking powder. Σε ένα άλλο μπολ, κόβεις τα μήλα σε μικρά κομματάκια και τα πασπαλίζεις με την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνεις τα μήλα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύεις όλα μαζί με ένα κουτάλι.
Βάζεις το μείγμα σε μία ορθογώνια φόρμα έχοντας απλώσει προηγουμένως αλεύρι για να μην κολλήσει. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 – 55 λεπτά.
Tip: Για να καταλάβεις αν είναι έτοιμο, βυθίζεις στο κέικ ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό, κλείσε τον φούρνο. Επίσης, πριν το κόψεις, άφησέ το να κρυώσει. Άλλωστε όσο πιο κρύο, τόσο πιο νόστιμο! Καλή επιτυχία!
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..