Το πιο Νόστιμο Φύλλο για Πίτες – Το Μυστικό της Προγιαγιάς

Το πιο Νόστιμο Φύλλο για Πίτες - Το Μυστικό της Προγιαγιάς

Αυτή η συνταγή είναι πραγματικά το πιο νόστιμο φύλλο για πίτες που έχω φτιάξει ποτέ και σας προκαλώ όλες να τη δοκιμάσετε. Η συνταγή είναι πάρα πολύ παλιά και αγαπημένη από την προγιαγιά μου, που φημιζόταν για τις πεντανόστιμες πίτες που έφτιαχνε στο χωριό. Όταν θα πιάσετε τη ζύμη στα χέρια σας, θα δείτε με πόση ευκολία ανοίγει το φύλλο χωρίς να κόβεται και θα εκπλαγείτε με το πόσο λεπτό μπορείτε να το κάνετε.

Το πιο νόστιμο φύλλο για πίτες

Υλικά:

  • 400γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 2 αυγά
  • 1/2 κουτ.γλ αλάτι
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • νερό χλιαρό όσο πάρει

Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη βάζω το αλεύρι και κάνω στη μέση μία βαθιά λακκούβα. Ρίχνω το αλάτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και ανακατεύω με τα χέρια μου. Ρίχνω σιγά σιγά το νεράκι όσο πάρει μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη. Το αφήνω λίγο να ξεκουραστεί και ύστερα το ανοίγω σε όσα φύλλα θέλω.