Μαρμελάδα Βερίκοκο

Για τη μαρμελάδα βερίκοκο, τα φρούτα πρέπει να είναι αρκετά ώριμα και πολύ καλά πλυμένα. Ξεκινήστε την προετοιμασία ανοίγοντας τα στη μέση και αφαιρώντας τον πυρήνα.

Μαρμελάδα Βερίκοκο

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 φυλλαράκι αμπαρόριζα

μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φρούτα από βραδύς μαζί με τη ζάχαρη σε ένα δοχείο και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Την άλλη μέρα η ζάχαρη έχει λιώσει και τα βερίκοκα έχουν βγάλει υγρά, οπότε τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 40-50 λεπτά, προσθέτοντας και την αμπαρόριζα και αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.

μαρμελάδα βερίκοκο

Με τον αβγοδάρτη χτυπάμε την μαρμελάδα μέχρι να λιώσουν τα φρούτα και
σβήνουμε. Κάνουμε το τεστ με το πιατάκι (δες το βίντεο) για να δούμε αν η μαρμελάδα έχει δέσει.

Όπως είναι ακόμα καυτή γεμίζουμε τις γυάλες μας.

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Σπιτική Μαρμελαδα Ροδακινο – Τέλεια να την Αλείψεις στο Ψωμί σου!

Υπέροχη Μαρμελάδα από Μανταρίνι!