Γιουβέτσι
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι λάπα η κιλότο σε μερίδες
- 1 ντοματάκι κον κασέ και
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 1 κ.σ πελτέ
- 2 κρεμμύδια
- 1/2 ποτήρι κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- πιπέρι – αλάτι
- 1 κ.γ ζάχαρη
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας και το κρεμμύδι αφού το ψιλοκόψουμε και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τον πελτέ να τσιγαριστεί και αυτός και σβήνουμε με το κρασί. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε και νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Ρίχνουμε την ζάχαρη και μαγειρυουμε κανονικά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίζουμε λίγο το κριθαράκι μας με ελαιόλαδο για να μην λασπώσει μετά.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ βάζουμε το κοκκινιστό κρέας και το κριθαράκι, προσθέτουμε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και το ψήνουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε τριμμένο τυρί όσο είναι ζεστό και σερβίρουμε.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..