Σοκολατένια Pavlova
Μερίδες: 6
Υλικά:
- 4 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 3 κ.γ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. λευκό ξύδι
- 3 κ.γ. σκόνη κακάο
- 250ml κρέμα γάλακτος συμπυκνωμένη
- ¼ φλιτζανιού Nutella (ή περισσότερο αν θέλετε … )
- 1 κούπα φράουλες (κομμένες σε φέτες ή σε κυβάκια)
Εκτέλεση:
Θα χρειαστείτε δύο ταψάκια με λαδόκολλα για να χωρίσετε τη μαρέγκα. Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπάμε ασπράδια έως ότου γίνουν μαρέγκα. Βαθμιαία προσθέτουμε τη ζάχαρη, χτυπώντας καλά μέχρι το μείγμα να γίνει γυαλιστερή και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη .
Προσθέτουμε στη μαρέγκα το κορν φλάουρ , το ξύδι και το κακάο σκόνη.
Χωρίζουμε τη μαρέγκα μας σε δύο ίσα μέρη και τη μεταφέρουμε στα ταψιά με τη λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, δίνουμε στη κάθε μαρέγκα σχήμα κυκλικό με ψηλές πλευρές .
Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου μας στους 120 ° C και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά .
Στη συνέχεια, βγάζουμε τις μαρέγκες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς (τουλάχιστον μία ώρα).
Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος έως ότου γίνει σαντιγύ .
Μεταφέρετε την πρώτη Pavlova σε μια πιατέλα και απλώστε πάνω της τη μισή από την σαντιγύ και συνεχίστε απλώνοντας από πάνω και τη μισή ποσότητα Nutella (εάν θέλετε γι αν απλωθεί πιο εύκολα η nutella βάλτε την για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων) καθώς και τη μισή ποσότητα από τις φράουλες. Τοποθετήστε από πάνω τη δεύτερη μαρέγκα και επαναλάβατε τη διαδικασία.
Στο τέλος γαρνίρουμε με άχνη!
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..