(Για 2 λαχταριστά κεκάκια, ένα για ‘σένα και ένα για τον καλό σου)
Υλικά:
- 4 κ. σ. αλεύρι
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 2 κ. σ. σκόνη κακάο
- ⅛ κ.γ. σόδα
- ⅛ κ. γ. αλάτι
- 4 κουταλιές έτοιμου καφέ (ή ¼ κ. γ. σκόνη στιγμιαίου καφέ ή espresso τον οποίο θα διαλύσετε
- σε 4 κ. σ. ζεστό νερό μέχρι να διαλυθεί)
- 1 κ.σ. λάδι canola (ή άλλο λάδι της επιλογής σας)
- ¾ κ. γ. λευκό ξύδι
- ½ κ. γ. βανίλια
Για τη Ganache
- 25 γρ. κρέμα γάλακτος
- 25 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- ½ κ.σ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ελαφρώς δύο φορμάκια (διαμέτρου 7-8 εκ.). Σε ένα μεγάλο μπολ , χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι τα συστατικά να ενωθούν. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τον καφέ (ή μείγμα νερού / καφέ), το λάδι , το ξύδι , και τη βανίλια και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το υγρό μείγμα στο ξηρό και ανακατέψτε ώστε να ομογενοποιηθούν . Μεταφέρετε το μείγμα σας στα φορμάκια και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
Ganache
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σχεδόν μέχρι το σημείο βρασμού και ανακατεύουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια όμορφη και γυαλιστερή σάλτσα σοκολάτας. Αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τα κεκάκια μας
TIPS:
Κοσκινίστε το αλεύρι και τη σκόνη κακάο πριν τα προσθέσετε στο μείγμα
Μπορείτε να γαρνίρετε τα κεκάκια σας με πολύχρωμη τρούφα, αλεσμένους ξηρούς καρπούς ή άχνη ζάχαρη Εννοείται πως τα κεκάκια μας είναι πεντανόστιμα και σκέτα σε περίπτωση που βαριέσαι να κάνεις ganache
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..