Υλικά:
- 1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες χωρίς το κέλυφος
- 1 πακέτο κριθαράκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- λιγο ουζο
- 1 κ.γλ. σαφράν
- 1 κ.γλ. σκόνη σκόρδου
- 2 κ.σ. σκόνη λαχανικών
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι, Πιπέρι
- Mαϊντανό
- Λάδι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο νερό που έχουμε ρίξει μία κουταλιά σκόνη λαχανικών (δε θέλουμε να ψηθεί εντελώς). Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη al dente. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τις γαρίδες. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε το ούζο και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Όταν εξατμιστεί το ούζο προσθέτουμε το μισοβρασμένο κριθαράκι και ανακατεύουμε να πιει όλα τα υγρά.. Τέλος ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..