Αιγυπτιακή Σαλατα: Oτι πιο ιδιαίτερο έχουμε γευτεί ως τώρα! (Μοναδική Συνταγή)

Η Αιγυπτιακή σαλάτα είναι μια πλούσια σαλάτα και ότι πιο ιδιαίτερο έχουμε γευτεί ως τώρα! Είναι ένα πλήρες γεύμα για αυτό και την φτιάχνουμε και σαν μεζέ για κρασάκι!! Την γνώρισα σε ένα ταξίδι μου και η διαφορετική γεύση της την έκανε να είναι από τις πρώτες στη λίστα των αγαπημένων συνταγών. Σήμερα θα τη μοιραστώ και μαζί σας!! Φρυγανίζουμε ψωμάκι και τρώμε υπέροχα με την παρέα μας

Υλικά:

  • 120 γρ συκωτάκια κοτόπουλο
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 120 γρ ζαμπόν σε φέτες κομμένα κατά μήκος
  • 1 φλιτζ μανιτάρια άσπρα
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • 1 φλιτζ αρακά βρασμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 φλιτζ ρύζι καρολίνα
  • μερικά φύλλα μαρουλιού

Για το dressing

  • 1/2 φλιτζ λάδι
  • 3 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ westersause

Εκτέλεση
Τηγανίζουμε τα συκωτάκια στο βούτυρο και τα βάζουμε στο χαρτί για να απορροφηθεί το λίπος. Ύστερα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια μέχρι να βγάλουν όλα τα υγρά τους με το ζαμπόν.
Βράζουμε το ρύζι και το βγάζουμε 3 λεπτά νωρίτερα από το χρόνο βρασμού για να είναι al dente.
Βράζουμε τον αρακά με μισό κουταλάκι αλάτι 10-12 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ζαμπόν, τα μανιτάρια, το ρύζι και τα λαχανικά(πιπεριά, κρεμμύδι, ντομάτες, αρακάς, μαρούλι).

Στο τέλος προσθέτω τα συκωτάκια και τα φύλλα μαρουλιού για το γαρνίρισμα.

Σε ένα σέικερ χτυπάμε το λάδι το λεμόνι και τη westersause και περιχύνουμε τη σαλάτα.

Δείτε επίσης:

“Caesars” Σαλάτα του Καίσαρα με 2 Διαφορετικά Ντρέσινγκς
Πεντανόστιμη Αρωματική Γαριδοσαλάτα που θα Γλείφετε τα Δάχτυλά σας!
Χορταστική Σαλάτα Σολομού
Δροσερή Πατατοσαλάτα με Μπέϊκον