Carbonara με φρέσκες παπαρδέλες και ρόκα

Υλικά:

  • 200 γρ παπαρδέλες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας) – αν καταφέρετε να τα βρείτε και φρέσκα, ακόμα καλύτερα!
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ πανσέτα ή μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 μεγάλη χούφτα ρόκα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:
Βράστε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με βραστό και αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ, τηγανίστε την παντσέτα καλά (μέχρι να αρχίσει να «πιάνει» στον πάτο του τηγανιού σας) και ένα λεπτό πριν κλείσετε το μάτι προσθέστε τη ρόκα ώστε ίσα-ίσα να μαραθεί.
Χτυπήστε καλά το αυγό με ένα πιρούνι και προσθέστε του την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο.
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μάτι, στραγγίξτε τα ζυμαρικά, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό τους και προσθέστε τα στο τηγάνι με την πανσέτα και τη ρόκα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά και προσθέστε τους την κρέμα γάλακτος.
Πάρτε τα ζυμαρικά σας από τη φωτιά και προσθέστε τους το αυγό με το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς. Αν νομίζετε πως χρειάζεται προσθέστε και λίγο από το νερό των ζυμαρικών που κρατήσατε .
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και επιπλέον τυρί παρμεζάνα, εάν θέλετε!