Υλικά
2 2/3 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. μαργαρίνη
1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 αβγά
1 1/2 φλιτζ. σοκολάτα σε σταγόνες
2 βανίλιες
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη για το ταψί
1 λαδόκολλα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, προσθέτουμε την κρυσταλλική και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και αφράτο.
Ρίχνουμε τα αβγά, ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, τα κομματάκια της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να αποκτήσουν ομοιογενή υφή.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη, στρώνουμε την λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.
Διαβάσατε: Cookies με Κομμάτια Σοκολάτας από τη Σοφία Σοφικίδου.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..