Είναι το καλύτερο γλυκό για περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Ο χαλβας με σιμιγδαλι είναι πεντανόστιμος, θρεπτικός και τρώγεται άνετα για πρωινό. Εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή και σου την παραδίδουμε!
Τι θα χρειαστείς
- 1 πακέτο χοντρό σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
- 2,5 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 5 ποτήρια κρύο νερό
- Κανέλα σε σκόνη (4 κουταλάκια του γλυκού)
- Γαρύφαλλο σε σκόνη (1 κουταλάκι του γλυκού)
- Μισή κούπα του τσαγιού αμύγδαλα
- Μισή κούπα του τσαγιού σταφίδες ξανθές
Εκτέλεση
Ανακατεύεις σε μια λεκάνη το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει, προσθέτεις την κανέλλα με το γαρύφαλλο και αφήνεις το μείγμα στην άκρη. Σε μέτρια φωτιά, αφήνεις το λάδι να κάψει. Μόλις δεις ότι καίει, ρίχνεις όλο το πακέτο με το χοντρό σιμιγδάλι στην κατσαρόλα. Με μια μεγάλη ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις συνεχώς. Προσοχή γιατί μπορεί να καεί το σιμιγδάλι. Σκοπός είναι να πάρει ελαφρύ καφέ χρώμα.
Ενώ ανακατεύεις, ρίχνεις τα αμύγδαλα και τις σταφίδες για να καβουρδιστούν και να πάρει γεύση ο χαλβάς. Όταν το σιμιγδάλι πάρει την επιθυμητή απόχρωση (πρόσεξε να μη σου βγει πολύ σκούρο), ρίχνεις το νερό με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά. Ανακατεύεις συνεχώς, μέχρι να δεις το σιμιγδάλι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, έχοντας αποβάλλει τα περισσότερα υγρά. Βγάζεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζεις με μια πετσέτα για 20 λεπτά. Αυτό γίνεται για να «ανοίξει» το σιμιγδάλι ενώ ανακατεύεις ανά 10 λεπτά.
Αυτό ήταν! Ρίχνεις τον χαλβά σου σε μια φόρμα για να πάρει σχήμα, αναποδογυρίζεις σε μια πιατέλα ακριβώς όπως κάνεις με το κέικ και προαιρετικά πασπαλίζεις με κανέλλα ή σουσάμι!
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..