Εύκολη Μηλόπιτα

 Υλικά για 6 μερίδες 
      5 μεγάλα μήλα
Χυμός από ένα λεμόνι
5 – 6 κουταλιές της σούπας κονιάκ
½ κούπα του τσαγιού χοντροκοπανισμένα καρύδια
Λιγότερο από ½ κούπα του τσαγιού σταφίδες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κούπα του τσαγιού μαργαρίνη
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 κούπα γάλα πλήρες
2 κούπες φαρινάπ
2 βανίλιες
6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κούπα βραστό νερό
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.       Καθαρίζω και κόβω τα μήλα μου σε φέτες (αφαιρώ και τον πυρήνα με τα κουκούτσια).
2.       Βουτυρώνω καλά ένα πυρέξ και αραδιάζω σε αυτό τα μήλα. Τα ραντίζω με το χυμό του λεμονιού (για να μην μαυρίσουν) και το κονιάκ.
3.       Ρίχνω από πάνω (προσέχω να πάει παντού), τα καρύδια, τις σταφίδες και την κανέλα.
4.       Χτυπάω στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτω όλα τα άλλα υλικά (αυγά, γάλα, φαρινάπ, βανίλιες) και χτυπάω για δύο λεπτά ακόμα σε μέτρια ταχύτητα έως κάνει αφρό επάνω.
5.       Αδειάζω το μίγμα επάνω από τα μήλα.
6.       Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και στη συνεχεία περιχύνω παντού το βραστό νερό. Ψήνω στους 180ο C για 35 λεπτά περίπου.
7.       Το βγάζω από το φούρνο και όταν κρυώσει τελείως πασπαλίζω με την άχνη ζάχαρη.
Καλή σας απόλαυση !!!!!!!