Γεμιστά Λαδερά

Δοκιμάστε αυτά τα γεμιστά, που με κάποια μικρά μυστικά στο μαγερείμα έχουν τέλεια γεύση. Το ρυζάκι είναι όσο μαγειρεμένα ένο πρέπει, ούτε πολύ σπυρωτό αλλά ούτε και εντελώς χυλωμένο.

Γεμιστά Λαδερά

Υλικά:

  • 10 ντομάτες και πιπεριές
  • Ρύζι για γεμιστά
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Πατάτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε από την κάτω πλευρά( όχι από το κοτσάνι) διότι πατάνε καλύτερα στο ταψί και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να φάμε και τα καπάκια.
Αφαιρούμε με ένα κουτάλι το εσωτερικό και το βάζουμε σε ένα μπολ, το ίδιο και τις πιπεριές. Κρατάμε τα καπάκια για να σκεπάσουμε τα γεμιστά αφού τα γεμίσουμε.
Στην κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν ρίχνουμε την ψίχα της ντομάτας αφού την έχουμε πολτοποιήσει πρώτα στο μούλτι και προσθέτουμε λίγες ακόμα φρέσκες πολτοποιημένες για να είναι πιο πλούσια η σάλτσα.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη και μόλις πάρει μία βράση, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο δυόσμο και τον μαιντανό.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει περίπου 20 λεπτά και σβήνουμε.
Κρατάμε σε ένα μπολ λίγη σάλτσα και στην υπόλοιπη ρίχνουμε το ρύζι, μία χούφτα για κάθε ντομάτα και πιπεριά. Το ανακατεύουμε καλά 1-2 λεπτά στο μάτι και μετά γεμίζουμε. Σκεπάζουμε με τα καπάκια και ρίχνουμε στο ταψί την υπόλοιπη σάλτσα. Ρίχνουμε λίγο ωμό λάδι πάνω σε κάθε καπάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Εάν θέλετε μπορείτε ανάμεσα στα γεμιστά να βάλετε πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 1- 1μιση ώρα