Γλυκό Σταφύλι Εποχής

Μία δοκιμασμένη σπιτική συνταγή για γλυκό σταφύλι εποχής για να τρατάρετε τους καλεσμένους σας!

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  • 1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσια
  • 750-800γρ ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • 1/2 χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 10-15 λεπτά και απομακρύνουμε απ’τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε μία ημέρα (24 ώρες) για να ξεκουραστεί.
Την επόμενη μέρα το βράζουμε πάλι για 10-15 λεπτά ρίχνοντας μέσα τη βανίλια και το χυμό λεμονιού.
Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν έχει πήξει-χυλώσει. Αν είναι πιο αραιό βράστε το λίγο ακόμα μέχρι να δέσει.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Σερβίρουμε το γλυκό σταφύλι με λίγα αποφλοιωμένα αμύγδαλα που ταιριάζουν πολύ στη γεύση, αλλιώς και σκέτο να το σερβίρετε είναι εξίσου νόστιμο γλυκάκι

Σπιτική Μαρμελαδα Ροδακινο – Τέλεια να την Αλείψεις στο Ψωμί σου!