Κοτόπουλο με Σως Μελιού Κουκουνάρι και Σταφίδες

Είναι από τα κλασικά φαγητά, νόστιμο, υγιεινό αλλά κάπου το έχεις βαρεθεί. Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου πιάτα! Οι ποσότητες που θα χρειαστείς, είναι ανάλογες με τις γεύσεις που θέλεις να τονίσεις.

Υλικά:

Κοτόπουλο σε μπουκιές (μεσαίες)

Πολύχρωμες πιπεριές

Μέλι

Μουστάρδα

Κουκουνάρι

Σταφίδες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζεις το κοτόπουλο σε αρκετό νερό. Ξαφρίζεις αν χρειαστεί.

Πριν ακόμη μαλακώσει το κρέας, ρίχνεις τις πολύχρωμες πιπεριές, που τις έχεις κόψει προηγουμένως σε μπαστουνάκια. Πρόσεξε τον χρόνο που θα τις ρίξεις διότι υπάρχει περίπτωση το κοτόπουλο να βράσει πολύ και να γίνει ψίχα.

Όταν ετοιμαστούν κρέας και πιπεριές, κρατάς τόσο νερό όσο χρειάζεται για να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά, αλατοπιπερώνεις και ρίχνεις τις σταφίδες και το κουκουνάρι.

Σε μια κούπα, ανακατεύεις μουστάρδα, μέλι και ελαιόλαδο σε ποσότητες που εσύ επιθυμείς. Αν για παράδειγμα σου αρέσει η πικάντικη γεύση, μπορείς να αυξήσεις την μουστάρδα. Ωστόσο, σου δίνουμε σαν συμβουλή τα τρία υλικά να είναι σε ισορροπία.

Ρίχνεις την σάλτσα στην κατσαρόλα, ανακατεύεις και το φαγητό είναι έτοιμο!

Μπορείς να το συνοδεύσεις ιδανικά με ρύζι σπειρωτό και σαλάτα.