Η κρεμα πατισερι, που συναντούμε στη ζαχαροπλαστική, είναι μία βασική κρέμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές γλυκών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρεμα πατισερι για τα σού και εκλέρ, τις τάρτες, να γεμίσετε τις τούρτες και τις σφολιάτες.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
- 800γρ γάλα
- 200γρ ζάχαρη
- 100γρ αλεύρι
- 100γρ κόρν φλάουρ
- 2 βανίλιες
- 100γρ βιταμ
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι τα αυγά και το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Από το γάλα παίρνουμε τα 100 γρ, τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το αλεύρι. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα με τις βανίλιες και τη ζάχαρη χωρίς να τα ανακατέψουμε όμως, μέχρι να ζεσταθούν.
Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα αποσύρουμε την κατσαρόλα απ΄την φωτιά και με μία κουτάλα σιγά σιγά ρίχνουμε στο μείγμα γάλα (περίπου 200γρ) ενώ ταυτόχρονα το ανακατεύουμε. Σε αυτό το σημείο επιστρέψτε την κατσαρόλα στο μάτι και αδειάστε σιγά σιγά το μείγμα του μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα σας. Αποσύρετε απ’τη φωτιά, αδειάστε την κρέμα σε ένα σκεύος, σκεπάστε τη με μεμβράνη και αφήστε την εκτός ψυγείου μέχρι να κρυώσει.
Αν θέλετε κρεμα πατισερι σοκολάτα προσθέστε μαζί με το βούτυρο 50γρ κουβερτούρα.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..