Λιγκουίνι με Κρέμα Γάλακτος και Φρέσκα Μανιτάρια

Υλικά:

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 300γρ ασπρομανίταρα
  • 500γρ κρέμα γάλακτος
  • Πεκορίνο τριμμένο
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αφού έχουμε πλύνει τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα τέσσερα, τα σοτάρουμε σε 2 κουταλιές βούτυρο και τα αλατίζουμε. Ρίχνουμε το κρασί και τα αφήνουμε 3-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά η σάλτσα μέχρι να δέσει (αν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι) και βράζουμε τα λαζάνια. Μόλις είναι έτοιμα δεν τα σουρώνουμε, τα πιάνουμε με μία τσιμπίδα και με όσο νερό έχουν τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα που βράζει και ανακατεύουμε καλά 5 λεπτά ακόμα. Κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, μία χούφτα τριμμένο τυρί και τον μαιντανό, ενώ συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε. Μόλις τα λαζάνια πιουν τη σάλτσα τα σερβίρουμε και τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.