Μαρινάρετε τα Κρεατικά σας! 2 Μαρινάδες για Χοιρινό & Κοτόπουλο

Ένα καλό μαρινάρισμα θα προσθέσει γεύση στο αγαπημένο σας κρέας και θα το κάνει πιο τρυφερό και ζουμερό. Οι καλές μαρινάδες για χοιρινό, κοτόπουλο ή οποιοδήποτε άλλο κρέας, αμέσως μόλις ψήσετε, θα κάνουν την διαφορά στην γεύση και στην υφή των κρεατικών.

Θα χρειαστείτε τρία βασικά συστατικά για τις μαρινάδεςς, κάτι όξινο το οποίο θα κάνει τρυφερό το κρέας σας. Το δεύτερο είναι το ελαιόλαδο, το οποίο προστατεύει και διατηρεί το κρέας ακόμα και όταν ψήνεται. Και τέλος τα βότανα/μπαχαρικά που θα δώσουν μοναδική γεύση στη μαρινάδα σας. Οι παρακάτω μαρινάδες είναι εγγυημένες, είναι πολύ νόστιμες, χωρίς να έχουν πολύ έντονες γεύσεις μυρωδικών,  αλλά εσείς μη διστάσετε να πειραματιστείτε με περισσότερα συστατικά.

Μαρινάδες για κρεατικά

Μαρινάδα για κοτόπουλο

Υλικά:

  • Ελαιόλαδο
  • Κόκκους πιπέρι
  • Μουστάρδα
  • Θυμάρι
  • Πάπρικα

Μαρινάδα για χοιρινό

Υλικά:

  • Ελαιόλαδο
  • Μουστάρδα
  • Λευκό κρασί ή ένα σφηνάκι λευκό ξύδι
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Μπαχάρια

Μαρινάρισμα:

Ενώστε όλα τα υλικά μαζί και κάντε ένα πηχτό μείγμα. Κρατήστε στην άκρη ένα μέρος που θα το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Προσθέστε το κρέας (να είναι σκεπασμένο) και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και μέχρι 24. Όταν ψήνετε στη σχάρα χρησιμοποιήστε την εφεδρική μαρινάδα για να αλείφετε κάθε τόσο το κρέας.