Κλασσικό Κοκκινιστό της Μαμάς! Μοσχαράκι με Χυλοπίτες!

Δείτε παρακάτω τα υλικά για να ξεκινήσουμε να φτιάξουμε το μεσημεριανό φαγητό μας.. Μοσχαράκι με Χυλοπίτες! Αν έχετε χύτρα αλλάζει η διαδικασία ψησίματος. Εγώ είμαι πιο παραδοσιακή και δεν τη χρησιμοποιώ, προτιμώ να σιγοβράζω το φαγητό και ας αργεί λίγο παραπάνω.

Υλικά:

  • 1 κιλό χτένι (είναι κατάλληλο για κατσαρόλα)
  • Χυλοπίτες
  • 2 ντοματάκια κονκασέ ή 5 μεγάλες ντομάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • Λίγο τριμμένο σκόρδο
  • 2/3 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • και λίγη κανελίτσα

Μοσχαράκι με χυλοπίτες

Βάζουμε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρέας. Το γυρνάμε καλά και από τις δύο μεριές να πάρει χρώμα, χωρίς να το τρυπάμε γιατί έτσι θα χάσει τα υγρά του. Έπειτα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθεί και σβήνουμε με κόκκινο κρασί ή μπράντι.

μοσχαράκι με χυλοπίτες-1

Συμπληρώνουμε νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Μετά από μία ώρα ρίχνουμε τη ντομάτα κονκασέ ή αν θέλουμε 5 ντομάτες ψιλοκομμένες και πάντα λίγο ζαχαρίτσα για να ισορροπήσουμε την οξύτητα. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το σκόρδο και αφήνουμε ακόμα μία ώρα (ανάλογα το κρέας) να σιγοβράσει. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε και την κανέλα να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο.

μοσχαράκι με χυλοπίτες-82

Φτιάχνουμε τις χυλοπίτες όπως αρέσει στον καθένα

Tip 1: Όταν βράζω τα ζυμαρικά πάντα προσθέτω λίγο λαδάκι και έτσι δεν κολλάνε μεταξύ τους
Tip 2: Τα καίω πάντα με μυρωδάτο βούτυρο και λίγο λαδάκι

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί της αρεσκείας μας και μμμμμμμμμ… γευόμαστε κλασσική, παραδοσιακή, γεύση Μοσχαράκι με Χυλοπίτες!

Δοκιμάστε και το Σπιτικό Φαλάφελ μου!!