Η Σόφη Τσιωπου μας ξετρέλανε όλους με αυτά τα υπέροχα νηστίσιμα κούκις (cookies), τα οποία είναι τόσο εύκολα που τα έφτιαξε με το 10χρονο γιο της!!! Δείτε δυο λαχταριστές συνταγές για νηστίσιμα μπισκότα/cookies σοκολάτα και νηστίσιμα cookies βανίλια!
Νηστίσιμα Κούκις Βανίλιας!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΎΚΙΣ ‘Η 30 ΜΙΚΡΑ
- 1 και 1/3 και 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
- 1 κ.γ ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα,και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) την μαργαρίνη με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ (στην ελάχιστη ταχύτητα).
Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί.Βάζουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους κατά την τοποθέτηση στην λαμαρίνα, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα απλώσει κατά το ψήσιμο.
Τα μπισκότα τα ψήνουμε 8-9 λεπτά μόνο!Όταν βγουν από το φούρνο δε τα αγγίζουμε διαλύονται και θα σας φανούν άψητα.Δεν είναι όμως.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
Νηστίσιμα Κούκις Σοκολάτας!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 15 ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΚΙΣ Ή 30 ΜΙΚΡΑ
- 1 και 1/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 βανίλια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/4 του φλιτζανιού κακάο
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
- 1 κ.γ ξύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 με αέρα.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (σε δυνατή ταχύτητα) την μαργαρίνη με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ και το ξύδι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ (στην ελάχιστη ταχύτητα).
Έπειτα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά υλικά, ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Στρώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί.Βάζουμε κουταλιές και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα. Υπολογίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους κατά την τοποθέτηση στην λαμαρίνα, γιατί η ζύμη θα φουσκώσει και θα απλώσει κατά το ψήσιμο.
Τα μπισκότα τα ψήνουμε 8-9 λεπτά μόνο!Όταν βγουν από το φούρνο δε τα αγγίζουμε διαλύονται και θα σας φανούν άψητα.Δεν είναι όμως.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..