Ντοματοκεφτέδες

Ντοματοκεφτέδες

Υλικά:

  • 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • λίγο λάδι για το τηγάνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τις  ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι. Μπορείτε να αφαιρέσετε την φλούδα αν κάποιους σας πειράζει. Σε μία μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε τη ντομάτα με τα κρεμμύδια και κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, το μπέικιν και το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα χυλό. Ο χυλός θα πρέπει να μην είναι ούτε πολύ πηχτός αλλά ούτε και εντελώς αραιός. Όταν κάψει το λάδι, ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα οι ντοματοκεφτέδες μας.

Μόλις ετοιμαστούν τους απλώνετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το πολύ λάδι.

Σημείωση:
Αν οι ντομάτες είναι πολύ ζουμερές ίσως χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι στο μείγμα.