ΥΛΙΚΑ για το Κεικ Καρυδας (τη βάση για το λαγουδάκι)
340 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (1 ωρα εκτος ψυγείου)
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
6 μεγάλα αβγα σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κ.γ βαλίλια υγρή ή σε σκόνη
3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ αλάτι
1 φλυτζ γάλα
120 γρ καρύδα γλυκιά τριμμένη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς.
Στο μίξερ χτυπάμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και τη βανίλια. Χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και την καρύδα. Ρίχνουμε σιγα σιγα το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα βούτυρο-ζάχαρη, εναλλάξ με το γάλα, έχοντας το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.
Βάζουμε το μείγμα σε ταψί και ψηνουμε για 30 λεπτά (tip: αν το κάνουμε σε cupcake ψηνουμε για 15 λεπτά).
Κρέμα Frosting για την επικάλυψη
226γρ βούτυρο μαλακό
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 κιλό ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
1/4 φλυτζ γάλα
Ανακατεύουμε μαζί το βούτυρο και το τυρί να γίνουν ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη αχνη, τη βανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε έως ότου έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα. Δεν το παρακάνουμε.
Styling – how to Βήμα βήμα
Για να δείτε όλη τη διαδικασία βήμα βήμα πως φτιάχνουμε (styling) το Πασχαλιάτικο Λαγουδάκι από Κεικ Καρυδας δείτε τη photo Gallery. Καλή Επιτυχία
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..