‘Ενα πιάτο Ζυμαρικών με λίγες θερμίδες, αλλά και απολαυστικό όσο τίποτα. Το σπανάκι σε συνδυασμό με τα ζυμαρικά και το τσενταρ φέρνουν στο πιάτο μας ένα υπέροχο συνδυασμό γεύσεων.
6
Μερίδες
430
Θερμίδες/μερίδα:
45 Λεπτά
Χρόνος
— ΥΛΙΚΑ—
1 συσκευασία πέννες ολικής
1/2 κιλό σπανάκι baby
1+1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ τριμμένη φρυγανιά
1+1/2 φλ γάλα με χαμηλά λιπαρά
Πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμένο πιπέρι
— ΕΚΤΕΛΕΣΗ —
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αλάτι (κατά προτίμηση) και τις πέννες. Ανακατεύουμε καλά και τα βράζουμε 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι αν δεν το έχουμε πάρει σε συσκευασία έτοιμο προς κατανάλωση.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε γλυκιά πάπρικα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την εστία.
Όταν οι πέννες μας είναι έτοιμες αποσύρουμε από την εστία και σουρώνουμε. Ανακατεύουμε μαζί με το σπανάκι.
Πασπαλίζουμε τη βάση από ένα πυρίμαχο σκεύος με την τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα πέννες με σπανάκι και καλύπτουμε με τη μισή ποσότητα τσένταρ. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πέννες και το τσένταρ από επάνω. Περιχύνουμε όλη την επιφάνεια με το γάλα και και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, έως ότου αποκτήσει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά πριν σερβίρετε.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..