Υλικά για την Πράσινη Σαλάτα με προσούτο, Αβοκάντο και Ρόδι
Για 4-6 άτομα
- 100 γραμμάρια προσούτο κομμένο σε φέτες
- 100 γραμμάρια ρόκα άγρια
- 100 γραμμάρια σπανάκι baby
- 100 γραμμάρια φύλλα μαρουλιού
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- 1 ρόδι καθαρισμένο
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή ηλιόσπορο
- Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ Μέλι
- Χυμό από 1/4 λεμονι
- Μπαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το αβοκάντο από το κουκούτσι και τη φλούδα. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στη σαλατιέρα.
Πλένουμε το σπανάκι μαζί με τη ρόκα και το μαρούλι και τα χοντροκόβουμε. Τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα ανακατεμένα, πάνω από το αβοκάντο. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρύδια, τους σπόρους ροδιού και το προσούτο. Σε σέικερ αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με το μέλι και το λεμόνι. Ραντίζουμε τη σαλάτα μας και στολίζουμε με μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε. Τέλος σερβίρουμε.
Πράσινη Σαλάτα με Προσούτο, Αβοκάντο και Ρόδι
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..