Συνεργάστηκε η Δέσποινα Σωτήρου, διαιτολόγος, σύµβουλος Διατροφής.
Υλικά για βούτυρο ξηρών καρπών (για 2 φλιτζάνια)
• 450 γραµµάρια ξηροί καρποί της επιλογής σου. Εάν είναι άψητοι, ψήσ’ τους στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά, µέχρι να πάρουν χρώµα και να βγάλουν τα έλαιά τους. Μπορεί ακόµα να χρειαστείς:
• Ελαιόλαδο, γιατί ίσως να θέλει αραίωση.
• Αλάτι, αν είναι ανάλατο κι εσύ το θες αλµυρό (1/2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι είναι αρκετό).
• Μέλι. Προαιρετικά.
Εκτέλεση
1. Θρυµµάτισε στο µπλέντερ τους ξηρούς καρπούς, σε δυνατή ταχύτητα. Στην αρχή θα είναι κοµµατάκια, αλλά στο τέλος θα γίνει παχύ spread. Αν θες, βελτίωσε γεύση και υφή µε ελαιόλαδο, µέλι ή αλάτι.
2. Αποθήκευσέ το σε αποστειρωµένα γυάλινα βάζα.
Όλα τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς είναι πλούσια σε θερµίδες, όµως τα περισσότερα περιέχουν επίσης σηµαντικές ποσότητες πρωτεΐνης που «κόβει» την πείνα.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..