Σοκολατάκια με ξηρούς Καρπούς και Μαύρη Σοκολάτα

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς τα γνωστά ως βραχάκια. Μία πανεύκολη συνταγή που πολλοί από μας την αγαπάμε! Θα την βρείτε στο διαδίκτυο σε διάφορες παραλλαγές ανάλογα το προσωπικό γούστο του καθενός, αλλά τα βασικά συστατικά είναι τα ίδια. Η δική μου εκδοχή είναι με αμύγδαλα, καρύδια και φυσικά μαύρη σοκολάτα.

Σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Υλικά:

  • 100 γρ αμύγδαλα
  •  100γρ καρύδια
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 κ.σ βούτυρο

σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση:

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους ξηρούς καρπούς σε λαδόκολλα στους 160 βαθμούς για 12-15 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα με το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά με σοκολάτα και με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη ποσότητα και την αφήνουμε με ακανόνιστο σχήμα πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε σε κρύο μέρος να στεγνώσουν καλά και έτοιμο το κέρασμα μας, εύκολο και σπιτικό!