Συνταγές για Σούπες: Υγιεινές, Αποτοξινωτικές και Εύκολες!

Ιδανικό φαγητό για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα είναι οι σουπες. Είναι χορταστικές, γεμάτες βιταμίνες, προφυλάσσουν ή ανακουφίζουν από το κρύωμα και μπορούν να καταναλωθούν ακόμη και 3 μέρες μετά την παρασκευή τους! Διαβάστε 3 εύκολες συνταγες για σουπες για όλα τα γούστα (κοτόσουπα, μανιταρόσουπα, βελουτέ σούπα λαχανικών).

Κοτόσουπα

συνταγες-για-σουπες-4-womanoclock.gr
κοτόσουπα

Τι θα χρειαστείς (για 4 άτομα)

  • Ένα κοτόπουλο
  • Ελαιόλαδο
  • Καρότα
  • Σέλινο
  • Ξερό κρεμμύδι
  • Πατάτες (προαιρετικά)
  • Ρύζι γλασέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βράζεις σε αρκετό νερό. Όσο βράζει το κρέας, αφαιρείς με ένα κουτάλι την πέτσα που θα δημιουργηθεί στο νερό. Μη σιχαθείς! Είναι φυσιολογικό. Μαζί με το κρέας, ρίξε καρότα (4 μέτρια ή και παραπάνω αν θέλεις), το σέλινο, το κρεμμύδι και τις πατάτες. Έτσι θα δώσεις στη σούπα σου όλες τις γεύσεις από τα λαχανικά και θα την κάνεις πολύ θρεπτική. Μην ξεχάσεις να ρίξεις αλάτι. Μόλις βράσει καλά το κρέας, σουρώνεις τον ζωμό και τον αφήνεις να βράζει και προσθέτεις ένα φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο. Ρίχνεις περίπου 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για κάθε μερίδα. Αυτό ήταν!

Σερβίρεις είτε ξεχωριστά τη σούπα από το κοτόπουλο και τα λαχανικά, είτε με τα κομμάτια τους μέσα στη σούπα. Ρίχνεις από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και είναι έτοιμη!

Extra tip: Για να διατηρήσεις φρέσκιες τις σούπες που περιέχουν ρύζι, σούρωσέ τες και φύλαξε στο ψυγείο ξεχωριστά το ζουμάκι. Έτσι, αν χρειαστεί να τις ζεστάνεις το ρύζι δεν θα έχει απορροφήσει τα υγρά και η γεύση τους θα είναι όπως την πρώτη μέρα!

Βελουτέ σούπα λαχανικών

συνταγες-για-σουπες-2-womanoclock.gr
βελουτέ σούπα λαχανικών

Τι θα χρειαστείς

  • 5 πατάτες
  • 7 καρότα
  • 5 κολοκύθια
  • λίγο κουνουπίδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • λίγο σέλινο
  • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβεις τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια για να μπορούν να βράσουν εύκολα και στη συνέχεια τα βράζεις σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν κρατάς περίπου τέσσερις κούπες από το νερό που έβραζαν τα λαχανικά. Πολτοποιείς τα λαχανικά αφού πρώτα τα έχεις στραγγίξει από το υπόλοιπο νερό. Στο ζεστό νερό που έχει απομείνει διαλύεις το ζωμό και ρίχνεις τα πολτοποιημένα λαχανικά, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζεις το μείγμα σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό και σερβίρεις. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις τυρί κρέμα!

Μανιταρόσουπα

συνταγες-για-σουπες-3-womanoclock.gr
μανιταρόσουπα

Τι θα χρειαστείς

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 2 φλιτζανια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόφτο αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβεις τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σου αρέσει. Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά. Ρίχνεις το αλεύρι πάνω στα μανιτάρια ανακατεύοντας πολύ καλά και αμέσως μετά ρίχνεις και το χλιαρό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτεις τα δυο φλιτζάνια νερού, ανακατεύεις κι αφήνεις να πάρει μια βράση. Στο τέλος προσθέτεις το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνεις σε χαμηλή φωτιά 5 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.