Spaghetti με σάλτσα Βουτύρου, παρμεζάνα και κουκουνάρι

Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας)
  • 7 κ.σ. βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι &2 κ.σ. κουκουνάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε ½ φλιτζάνι από το νερό που βράσανε τα ζυμαρικά σας.
Σε ένα τηγάνι λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και προσθέστε τα κουκουνάρια. Όταν τα κουκουνάρια ροδίσουν προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για ένα λεπτό ακόμα.
Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώστε τις υπόλοιπες 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου ανακατεύοντας για λίγο. Αφήστε τη σάλτσα μέχρι τα υγρά της να μειωθούν περίπου στο ήμισυ ή έως ότου η σάλτσα φθάσει σε μία επιθυμητή συνεκτικότητα, δλδ περίπου 5 λεπτά. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Στη συνέχεια ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά, τα κουκουνάρια, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού, προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε. Εάν νομίζετε πως χρειάζεται προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικά που έχετε κρατήσει.
Γαρνίρετε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.