Τραγανά Σπιτικά Κρουτόνς για τις Σαλάτες ή ως Σνακ με Μπυρίτσα & Κρασάκι

Να ένας τρόπος όχι μόνο για να μην πετάμε το μπαγιάτικο ψωμί, αλλά να το αξιοποιούμε σε κάτι πραγματικά εύγευστο, σε τραγανά σπιτικά κρουτόνς, που συνοδεύουν το κρασάκι, τη μπυρίτσα ειδικά τώρα που έρχεται καλοκαίρι, τις σαλάτες σας ή άνετα μπορούν να αντικαταστήσουν τα ποπ κορν στις προβολές ταινιών.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Μπαγιάτικο ψωμί
  • Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Γλυκιά πάπρικα
  • Ελαιόλαδο
  • Τρίμμα αποξηραμένου σκόρδου

Εκτέλεση

Κόβουμε σε μικρούς κύβους το ψωμί και τους ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ίσα να λαδώσει το ψωμάκι και ύστερα ρίχνουμε το αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικά και να ανακατεύουμε. Μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε υλικά της αρεσκείας σας.

Σε χαμηλή φωτιά στο τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρουτόνς και τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν έχετε λίγη ποσότητα ψωμιού προτείνω τηγάνι. Αν θέλετε να κάνετε μεγάλη ποσότητα στρώστε λαδόκολλα σε ένα ρηχό, μεγάλο ταψί και ψήστε στον αέρα στους 160 για 15-20 λεπτά.

Ευχαριστούμε την κα. Βούλα Παναγούλια
για το άρθρο που μοιράστηκε μαζί μας!