Αγαπημένα, σκωτσέζικα shortbread cookies φτιαγμένα με τα χεράκια σας…. Αυτά τα μπισκότα είναι πεντανόστιμα και πολύ εύκολα. Συνιστώ να φτιάξετε 2 δόσεις γιατί δε θα μείνει τίποτα στο βάζο, ούτε ψίχουλο!
Για παιδικά πάρτι μπορείτε να τα καλύψετε με frosting ή ζαχαρόπαστα ή καραμελίτσες. Τα πιτσιρίκια θα ξετρελαθούν εγγυημένα, όπως ξετρελένονται και τα δικά μου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανοίγουμε τη ζύμη σε ομοιόμορφο σχήμα με πλάστη ή με τα χέρια, σε πάχος 5-6 εκατοστά (η ζύμη αυτή ανοίγει καλύτερα με τα χέρια και στρώνεται ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας από πάνω ζελατίνα). ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Για να καλύψετε τα μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα. Αυτά τα μπισκότα μένουν άψογα σε αεροστεγή συσκευασία για 1 εβδομάδα. Επίσης, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για 3 μήνες.
Υλικά για περίπου 18-20 μεγάλα μπισκότα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν.
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε για ένα λεπτό σε μέτρια ταχύτητα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε τη βανίλια – αφήνουμε λίγο να ανακατευτούν τα υλικά.
Με αρκετά χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ ρίχνουμε σιγα σιγα (περίπου τα 2/3) από το κοσκινισμένο αλεύρι. Επειδή το μίξερ θα αρχίσει να ζορίζεται, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και πλάθουμε καλά με τη μαρίζ μέχρι να έχουμε μία αφράτη, μαλακιά και ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει.
Τυλίγουμε τη ζύμη με ζελατίνα και πιέζουμε λίγο να γίνει πλακέ. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (έως 48 ώρες ή τη βάζουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση).
Δίνουμε στα μπισκότα μας το σχήμα που επιθυμούμε με κουπάτ ή κόβουμε σε κομμάτια. Βάζουμε τα μπισκότα πάνω σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Εντωμεταξύ ανοίγουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις πάνω κάτω. Μόλις περάσει ο χρόνος παραμονής στο ψυγείο, ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μπισκότα πρέπει να είναι μαλακά και λευκά. Δε χρειάζεται να ροδίσουν.
Όταν τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν.
Προσθέστε στη ζύμη 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. Γίνονται τέλεια.
Σε βαθύ τηγάνι που έχετε βάλει νερό, βάλτε ένα μικρό γυάλινο μπολ και μέσα την κουβερτούρα (μπεν μαρί). Αφήστε σε μέτρια φωτιά να λιώσει καλά έως ότου να έχετε να ρευστό και γυαλιστερό μείγμα.
Αποσύρετε από τη φωτιά και βυθίστε μέσα στη σοκολάτα, τα μπισκότα ένα ένα. Αφήστε τα να στεγνώσουν επάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..