Τοματόσουπα Βελουτέ της Ράνιας

Ευχαριστούμε τη Ράνια γιαυτήν τη φανταστική τοματόσουπα που μοιράστηκε μαζί μας, που τη φτιάχνει εδώ και χρόνια και είναι από τις πιο απλές και ωραιότερες σούπες που έχει φάει ποτέ. Όπως μας πληροφόρησε η συνταγή αυτή έχει Ασιατικές ρίζες αλλά δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω, απλά δοκιμάστε τη!!!!

Τοματόσουπα Βελουτέ

Υλικά:

100γρ, φρέσκο βούτυρο (αγελαδινό ή κατσικίσιο)
2κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ
1 πρέζα ζάχαρη λευκή
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 μικρό ξυλάκι κανέλα ( προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Λιώνουμε το βούτυρο στο κατσαρολάκι μας, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σύρμα να τσιγαριστεί μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
Χαμηλώνουμε το μάτι και ρίχνουμε την ντομάτα αφού πρώτα την έχουμε τρίψει στον τρίφτη ή στο μούλτι.
Προσθέτω άλλο τόσο νερό, όσο και η ποσότητα της ντομάτας και μετά ρίχνω όλα τα καρυκεύματα και στο τέλος τη ζάχαρη.
Ανακατεύω πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά και ύστερα από 10 λεπτά η τοματόσουπα είναι έτοιμη. Αφαιρώ από το μάτι και με το μούλτι χειρός αναδεύω μέχρι να χυλώσει. Σερβίρω και προσθέτω 1 κ.γ γιαούρτι ή κατίκι στο κέντρο του πιάτου και λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Καλή επιτυχία!!