Δίπλες Τραγανές & Μελωμένες (Βίντεο πως Γίνεται το Τύλιγμα στο Τηγάνι)

Τραγανές και μελωμένες δίπλες που θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας, είναι μία από τις γλυκές προτάσεις μου για τις γιορτές. Αυτές οι δίπλες είναι τόσο νόστιμες και τόσο εύκολες, που σίγουρα δεν χρειάζεται να περιμένετε τις γιορτές για να τις ξαναφτιάξετε.

Δίπλες με μέλι

Υλικά:

  • 5 αυγά ολόκληρα
  • 1 Κ. σ. ξίδι
  • 1 Κ. σ. ζάχαρη
  • Μισό φλ. καφέ ούζο
  • 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • Μισό φακελάκι baking powder
  • Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι

  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι μέλι
  • 1 Ξυλάκι κανέλα η μία φλούδα πορτοκάλι
  • Καρύδια χοντροτριμμένα

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τη κανέλα ή τη φλούδα πορτοκαλιού και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και το μέλι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το baking, το ούζο και το ξίδι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη. Τυλίγουμε με μία μεμβράνη κλείνουμε καλά και το αφήνουμε μία ωρίτσα και παραπάνω να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη  και ανοίγουμε με τον πλάστη πολύ λεπτά φύλλα. Κόβουμε σε μακρόστενες λουρίδες περίπου 20×15 και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι διπλώνοντας το κάθε κομμάτι.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Μόλις είναι έτοιμες τις βάζουμε στην πιατέλα μας, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το χοντροτριμμένο καρύδι.

 Τύλιγμα

 

Βασιλόπιτα Κέικ Συνταγή & Υπέροχες Ιδέες να τη Διακοσμήσετε