Αυτοθεραπεία Reiki για Κεφάλι και Σώμα

Νιώθεις κουρασμένη στο γραφείο ή στο σπίτι; Είσαι ταλαιπωρημένη  ή πεσμένη συναισθηματικά; Λίγη καλή ενέργεια και θετική αύρα ενεργοποιώντας τα τσάκρας σου θα σου κάνει καλό. Οι Θέσεις που χρησιμοποιούνται παρακάτω για τον εαυτό μας, αντιστοιχούν σε αυτές που κάνουμε όταν γίνεται θεραπεία σε άλλους.
Ξεκινώντας από το κεφάλι συνεχίζουμε στο σώμα. Κάθε κίνηση για να είναι σωστή πρέπει τα χέρια σας σε κάθε σημείο να μένουν τόσο, ώστε να δημιουργείται ένα είδος θερμότητας, κατά μέσο όρο 3 λεπτά. άλλα σημεία χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο και άλλα λιγότερο. Επίσης οι κινήσεις γίνονται χωρίς πίεση.

Θέση: Head 1

Τοποθέτησε και τα 2 χέρια μαζί καλύπτοντας τα μάτια με τις χούφτες σου. Τα δάχτυλα των χεριών να φτάνουν μέχρι το περίγραμμα των μαλλιών πάνω από το μέτωπο. Χωρίς πίεση
Θεραπεία: Τσάκρα τρίτου ματιού (6ο). Πρόσωπο, Ιγμόρειο. Αφτί, μύτη, λαιμός, λεμφικό, στρες, εξάψεις, κρυολόγημα, υπόφυση, ορμονική ανισορροπία και όλα τα είδη λεμφικών δυσλειτουργιών.
Θέση: Head 2
Οι παλάμες των χεριών καλύπτουν αντίστοιχα τον δεξί και αριστερό κρόταφο. Χωρίς πίεση. Σε κάθε κίνηση κράτησε κλειστά τα μάτια και συγκεντρώσου στην ενέργεια.
Θεραπεία: στρες, κόπωση, πονοκέφαλος, εγκεφαλικά προβλήματα που συνδέονται με την επίφυση, υπόφυση, ανοσοποιητικό σύστημα, ανισορροπία ορμονικού, νεύρα. Νοητικά και συναισθηματικά προβλήματα, συγκέντρωση.
Θέση: Head 3
Τα χέρια στο πλάι του κεφαλιού καλύπτουν τα αφτιά με τις χούφτες.
Θεραπεία: Αφτί, μύτη, προβλήματα λαιμού, κρυολόγημα, ισορροπία ακοή. Τα αφτιά έχουν πολλά σημεία που χρησιμοποιούνται στο βελονισμό, αυτά τα σημεία θα επηρεάσουν μια ποικιλία προβλημάτων.
Θέση: Head 4 & 5
4) Κάλυψε το πίσω μέρος του κεφαλιού με τις παλάμες σου σαν μπολ.
5) Σταύρωσε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι . Τοποθέτησε το αριστερό χέρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού, πάνω από το σβέρκο και το δεξί σου χέρι ακριβώς από πάνω του.
Θεραπεία: στρες, ανησυχία, πονοκέφαλος, κρυολόγημα, εγκέφαλος, αυχένας και προβλήματα πλάτης, ραχιαία νευρικά προβλήματα.
 
Θέση: Face
Τοποθέτησε τις χούφτες σου αγκαλιάζοντας το σαγόνι. οι καρποί σου πρέπει να είναι ενωμένοι κάτω από το πηγούνι.
Θέση: Neck & heart 
Τοποθέτησε το ένα χέρι στο λαιμό σχηματίζοντας ένα V με τον αντίχειρα και τα υπόλοιπα δάχτυλά σου και το άλλο χέρι τοποθέτησέ το στο κέντρο του στέρνου σου, πάνω από το στήθος. Καλό είναι να μην ακουμπάς το λαιμό στη θέση αυτή γιατί δημιουργεί συνήθος δυσάρεστο συναίσθημα.
Θεραπεία: 5ο τσάκρα. Λαιμός θυροειδής αδένας, θυμός, παραθυρεοειδής. Ανησυχία και δυσχέρεια στην επικοινωνία και αυτοέκφραση.
Θέση: shoulders 
Βάλε τα χέρια σου πάνω από το περιλαίμιο οστό στους ώμους.
Θεραπεία: Περιοχή πνευμόνων, θυμός, λαιμός, άσθμα, αλλεργίες, ανικανότητα στην αποδοχή πραγμάτων
Διαβάσατε: Αυτοθεραπεία Reiki για Κεφάλι και Σώμα

πηγές: http://healing.about.comhttp://www.reiki.nu