Οδηγός Αποτρίχωσης με Κερί στο Σπίτι!

Έχεις συσκευή αποτρίχωσης με κερί και δεν ξέρεις τι να την κάνεις; Πως θα κάνεις μόνη σου αποτρίχωση με κερί! Ο απόλυτος οδηγός για επιτυχημένη αποτριχωση με κερι στο σπιτι.
Διάβασε όλα τα βήματα μιας επιτυχημένης αποτρίχωσης με κερί, προσεχτικά, και μετά από μερικές εφαρμογές στον εαυτό σου ή τις φίλες σου, θα γίνεις expert…

Τι θα χρειαστείς:

  • Τονωτική Λοσιόν ή οινόπνευμα
  • Συσκευή που ζεσταίνει το κερί
  • Ταινίες αποτρίχωσης – κανονικές ή υφασμάτινες
  • Λαδάκι
  • Ενυδατικό γαλάκτωμα ή καταπραϋντική κρέμα
  • Ο τρόπος που αναφέρεται παρακάτω ισχύει για όλα τα σημεία του σώματος.
    Θυμηθείτε ότι η αποτρίχωση με κερί είναι ακατάλληλη για ηλικιωμένους, διαβητικούς, δέρματα με ευρυαγγείες και παιδιά.

    waxing

    Οδηγίες:
    Πριν την αποτρίχωση
    Για να κάνετε μία αποτελεσματική αποτρίχωση οι τρίχες θα πρέπει να έχουν λίγο μάκρος διαφορετικά, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ερεθίσετε το δέρμα σας ενώ οι τρίχες θα παραμείνουν εκεί. Αν κάνετε αποτρίχωση με κερί για πρώτη φορά ενώ χρησιμοποιούσατε ξυράφι, θα πονέσετε φυσιολογικά κατά την αφαίρεσή τους, γιατί οι τρίχες είναι ακόμα σκληρές. Μετά από 2-3 εφαρμογές αυτός ο σχετικά μικρός πόνος θα μειωθεί κατά πολύ.
    Την ημέρα της αποτρίχωσης κάντε ένα ντους για να είναι το δέρμα καθαρό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι λούφας αντίθετα από τη φορά των τριχών για να απελευθερωθούν και να ανασηκωθούν οι τρίχες από το δέρμα. Σκουπίστε καλά με μια πετσέτα και ΜΗΝ απλώσετε ενυδατική κρέμα σώματος γιατί η λιπαρότητα εμποδίζει το κερί να κολλήσει στις τρίχες και αυξάνει τις πιθανότητες ερεθισμού.
    Αν δεν κάνετε ντους πριν, εφαρμόστε λοσιόν ή οινόπνευμα στα σημεία που θα αποτριχώσετε.
    Αφήστε το κερί να ζεσταθεί, να γίνει ρευστό, χωρίς να καίει και να είναι πολύ “νερουλό”. Πριν το χρησιμοποιήσετε δοκιμάστε το σε ένα σημείο του χεριού σας για να αποφύγετε πιθανό έγκαυμα.

    Αποτριχωση με κερι στο σπιτι.

    veet-easy-wax-electrical-roll-on-kit-reviewtu-L-pYh6bj
    Τέντωμα δέρματος και άπλωμα
    κεριού προς τη φορά των τριχών

    Η εφαρμογή του κεριού
    Απλώστε το προϊόν κατά μήκος της τρίχας, με φορά ίδια με αυτή των τριχών, σε μια μικρή επιφάνεια. Πχ αν θέλετε να κάνετε αποτρίχωση στα πόδια θα απλώσετε κερί σε ένα τμήμα τους για αρχή (πχ μια γραμμή κεριού από το γόνατο έως το πέλμα), όχι σε όλο το πόδι, γιατί θα στεγνώσει και δε θα κολλάει πάνω η ταινία. Αν σε κάποια σημεία δεν έχει απλωθεί καλά το κερί ή έχει μικρή ποσότητα μπορείτε να το ξαναπεράσετε από πάνω. Σε κάποια σημεία, όπως στις γάμπες, τα γόνατα, τη γραμμή του μπικίνι, τις αμασχάλες, τα χέρια, οι τρίχες έχουν διαφορετική φορά από τις υπόλοιπες του σώματος και πρέπει να χειριστείτε το κερί κατάλληλα.Οπότε όταν βάζετε κερί σε κάποιο σημείο φροντίστε όλες οι τρίχες να έχουν την ίδια φορά και όχι άλλες κάτω, άλλες δεξιά ή αριστερά.
    Όταν απλώνετε το κερί το δέρμα πρέπει να είναι τεντωμένο και επίπεδο, όχι χαλαρό. Αυτό πρέπει να συμβεί και κατά το τράβηγμα της ταινίας. Για να τεντώσετε σωστά το δέρμα σε όλα τα σημεία του σώματος όταν απλώνετε το κερί, βάλτε το ένα χέρι πάνω από το σημείο που θα ξεκινήσετε τo άπλωμα του κεριού και τεντώστε καλά το δέρμα, ή πιέστε τα γύρω σημεία με τη χούφτα σας.
    Στην αποτρίχωση χεριών, για να τεντώσει καλά το δέρμα, κρατήστε το χέρι σας σε μπουνιά με τον καρπό να λυγίζει προς τα κάτω και τεντώστε καλά τον αγκώνα.

    αποτριχωση με κερι στο σπιτι
    Η πίεση της ταινίας πάνω στο κερί
    γίνεται προς τη φορά των τριχών

    Η ταινία και η αφαίρεση του κεριού
    Σε κάθε νέα ταινία που χρησιμοποιείτε, εφαρμόστε πάνω της κερί.
    Η ταινία πρέπει να τοποθετηθεί πρώτα, στα τελευταίο σημείο που τοποθετήσατε το κερί. Πχ Αν βάλατε κερί στη γραμμή από το γόνατο έως το πέλμα, η αφαίρεση των τριχών θα ξεκινήσει από το πέλμα έως το γόνατο σταδιακά σε τρία σημεία: α) από το πέλμα έως το καλάμι, β) κατά μήκος του καλαμιού του ποδιού, γ) ότι έχει μείνει μέχρι το γόνατο.
    Τοποθετήστε την ταινία και πιέστε για να κολλήσει και να εφαρμόσει καλά πάνω στο κερί. Οι κινήσεις κατά την πίεση πρέπει να είναι ίδιες με τη φορά των τριχών.
    Πριν τραβήξετε την ταινία τεντώστε καλά το δέρμα τοποθετώντας το χέρι σας ακριβώς κάτω από το σημείο που τελειώνει το κερί και η ταινία.

    αποτριχωση με κερι στο σπιτι
    Η αφαίρεση της ταινίας
    γίνεται συρτά προς την
    αντίθετη κατεύθυνση
    των τριχών

    Στη συνέχεια τραβήξτε την ταινία αποτρίχωσης προς την αντίθετη κατεύθυνση των τριχών και συρτά (όχι προς τα πάνω).
    Αν με το πρώτο τράβηγμα δεν αφαιρέθηκαν κάποιες τρίχες, χωρίς να βάλετε επιπλέον κερί, χρησιμοποιήστε την ίδια ταινία, πιέστε τοπικά στα σημεία και αφαιρέστε. ΜΗΝ βάζετε νέο κερί στα ήδη περασμένα σημεία γιατί θα ερεθίσετε το δέρμα και θα δημιουργήσετε επιδερμικό έγκαυμα. Αν χρειαστεί, επιστρέψτε σε αυτά τα σημεία αργότερα.
    Την ίδια ταινία μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε 4-6 φορές, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα κεριού επάνω της.

    Ενυδάτωση
    Για να αφαιρέσετε υπολείμματα κεριού από το δέρμα καθαρίστε τοπικά με λάδι σε βαμβάκι.
    ΠΡΟΣΟΧΗ, το λάδι πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως από το δέρμα με νερό και σαπούνι γιατί κλείνει τους πόρους και δημιουργεί σπυράκια
    Τέλος, απλώστε μια οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα ή bepanthol για να καταπραΰνετε το δέρμα.

    Όταν κάνετε αποτρίχωση για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τρίχες εξασθενούν και βγαίνουν στην επιφάνεια πιο λεπτές και αραιά. Κάνετε συχνά απολέπιση και καθημερινή ενυδάτωση γιατί η επιφάνεια του δέρματος γίνεται τραχιά λόγω των νεκρών κυττάρων, με αποτέλεσμα οι τρίχες να δυσκολεύονται να βγουν επειδή είναι εξασθενημένες από την αποτρίχωση. Σε αυτή την περίπτωση εμφανίζονται μικρά σπυράκια με εσωτερικές τρίχες, η λεγόμενη θυλακίτιδα. Βέβαια η θυλακίτιδα εξαρτάται και από τον τύπο του δέρματος, κάποιοι τύποι έχουν την τάση να εμφανίζουν θυλακίτιδα άσχετα με την απολέπιση και την ενυδάτωση του δέρματος.

    αποτριχωση με κερι στο σπιτι