Μοδα Φθινοπωρο Χειμωνας 2015-2016

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016

Μοδα Φθινοπωρο Χειμωνας 2015-2016 με τα catwalks των γνωστών σχεδιαστών να μας δίνουν το στίγμα τους κάθε φορά πιο εντυπωσιακά!
Αυτή τη σεζόν στη Μοδα Φθινοπωρο Χειμωνας 2015-2016 βρίσκουμε μια κλίση προς τη φύση, την παράδοση και το αγαπημένο retro τόσο σε χρώματα όσο σε σχέδια και υλικά. Οι σχεδιαστές παρουσίασαν κλασσικά φορέματα με πολυτελή υφάσματα κατάλληλα για ημέρα και νύχτα. Έδωσαν έμφαση σε λεπτομέρειες όπως οι ασυμμετρίες, ζώνες, ψηλόμεσα παντελόνια, γούνινα στοιχεία… έπαιξαν με τα μήκη σε φούστες, παντελόνια και παλτό και γέμισαν τα catwalks με μοναδικά chic & casual street styles.
Δείτε τις επικρατέστερες και γοητευτικές τάσεις για τη μοδα Φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016 μέσα από τα μάτια του Woman O’ clock που θέλει να σας έχει πάντα ενήμερες για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο μόδας και ομορφιάς.

Η μόδα των αξέχαστων 70s

Είμαστε στην επιστροφή των 70s από το καλοκαίρι 2015 αλλά στην πιο chic εκδοχή τους. Υφάσματα, σχέδια και σχήματα που χαρακτηρίζουν αυτή την τάση αναδυκνύονται μέσα από τους σχεδιαστές του 2015 με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το 1970 είναι η δεκαετία που έφερε τα άνετα παντελόνια και φούστες συνδυασμένα με στενά tops αλλά και τα άνετα outfits όπως το denim και τα αθλητικά παπούτσια. Την έχουν υιοθετήσει πολλοί σχεδιαστές στις collection τους και θα την υιοθετήσουμε και εμείς για εμφανίσεις με προσωπικότητα.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Bottega Veneta, Philosophy, Rebecca Minkoff, Zimmermann

‘60s and the Mods

Η δεκαετία που κατάφερε να σπάσει πολλές παραδόσεις στη μόδα είναι ξανά εδώ το 2015 με ανανεωμένη retro διάθεση. Οι Mods ήταν επίσης ένα δυνατό κίνημα της δεκαετίας του ’60 που ξεκίνησε στο Λονδίνο και κατάφερε να δώσει το δικό του στίγμα στη μόδα. Το 1960 είναι η δεκαετία που έφερε τα mini σε Α γραμμή, τις go go μπότες, τα μπικίνι, τα psychedelic prints, έντονα χρώματα, αταίριαστα patterns, τις μόνιμα ψεύτικες βλεφαρίδες κ.α.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Daks, D&G, Gucci, Gucci

Το αγαπημένο μας Checkered καρό

Το καρό συνεχίζει και αυτή τη σεζόν στη μοδα φθινoπωρο χειμωνας 2015-2016. Θεωρείται περισσότερο ένα χειμερινό σχέδιο και δε θα μπορούσε να λείπει από τις φθινοπωρινές και χειμερινές collections των σχεδιαστών. Το βλέπουμε συνδυασμένο με δέρμα, 2 διαφορετικού χρώματος καρό, καρό από πάνω μέχρι κάτω αλλά και σε outwears. Αυτό που παρατηρούμε ότι επικρατεί έντονα στα checkered patterns είναι ο συνδυασμός του μαύρου ή/και του άσπρου χρώματος με όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Philip Lim, Vivienne Westwood, Alexander Wang, Tommy Hilfiger

Δερμάτινα

Τι να πούμε για το δέρμα. Τα δερμάτινα βρίσκονται παντού αυτή τη σεζόν σε όλες τις collections και όχι μόνο σε τσάντες και παπούτσια όπως συνηθίζεται αλλά σε φούστες/φουστάνια παντελόνια και jackets. Η μόδα φέρνει τα δερμάτινα σε υπέροχα χρώματα και κομψά σχέδια για να στολίσει τις χειμερινές μας εμφανίσεις.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Altuzarra, Erdem, J.W. Anderson, J.W. Anderson

Γούνες πιο Εντυπωσιακές από Ποτέ

Η γούνα κάνει ένα δυναμικό comeback και ενώ είχε ξεκινήσει η τάση της να εμφανίζεται από τον προηγούμενο χειμώνα, τώρα βλέπουμε εντυπωσιακά σχέδια και χρώματα στις γούνες τόσο σε ολόκληρα τα outwears όσο και σε ορισμένα μόνο σημεία όπως τα μανίκια, τα τελειώματα, το γιακά, τις κουκούλες. Επίσης, βλέπουμε γούνινα μποτάκια, γάντια και καπέλα. Αξιοσημείωτα αυτού του τύπου είναι τα πολύ άνετα και ζεστά μπουφάν με φουντωτή γούνα στο τελείωμα της κουκούλας εμπνευσμένα από τη φυλή των Mongolians.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Michael Kors, Altuzarra, Dsquared2, Marc Jacobs

Extra Μακριές Φούστες

Μακριές φούστες και φορέματα που φτάνουν έως το πάτωμα είναι must για τη μόδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016. Τα σχέδια, τα υφάσματά τους και το συνολικό outfit έχουν προσαρμοστεί για να είναι ευκολοφόρετα όλες τις ώρες

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Blugirl, Fausto Puglisi, Marc Jacobs, Leitmotiv

Μπότα Πάνω από το Γόνατο

Mπότες τόσο ψηλές και εφαρμοστές που μπαίνουν κάτω από τις φούστες/φορέματα και σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστούν τη δυναμική του καλσον ή του κολάν. Τις βλέπουμε σε Καστόρι και δέρμα και αποδίδουν ιδανικά ένα πολύ δυναμικό αποτέλεσμα στα outfits.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Alberta Ferretti, Versace, Mara Hoffman, BCBG Max Azria

Δαντελα και Διαφάνειες

Υφάσματα που φημίζονται για την πολυτέλειά τους. Παραμένουν στη μόδα και σε προκαλούν να το φορέσεις όπως φορέθηκαν στα catwalks σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.
Η δαντέλα και οι διαφάνειες κυριαρχούν σε κάθε collection με feminine ύφος. Δίνουν το στίγμα τους σε φορέματα, παντελόνια, τοπακια, τουνίκ και σε τελειώματα.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Zimmerman, Ralph Lauren, Ralph Lauren, Chloe
μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Alberta Ferretti, Bluemarine, Chloe, Chloe

Ρίγες οι Γοητευτικές

Οι ρίγες συνεχίζουν την πορεία τους στη μόδα φθινοπωρο χειμώνας 2015-2016. Σε κάθε collection τη βρίσκουμε σε διαφορετικά patterns και μεγέθη… από πολύ λεπτή ρίγα σε κοστούμια και παντελόνια ή σακάκια έως πιο χοντρές ή ακανόνιστες ρίγες. Εντύπωση μας έκανε το μεταλλικό ριγέ φόρεμα από την collection Sonia Rykiel.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Kenzo, Miu Miu, Sonia Rykiel, Valentino

Oversized Ζώνες

Πάντα οι ζώνες ήταν ένα αγαπημένο αξεσουάρ και σπάνια το βλέπουμε να αποχωρεί από τα catwalks, αλλά όταν η μόδα το κάνει oversized και φοριέται με τρόπο κολακευτικό για τη γυναικεία σιλουέτα τότε το ερωτευόμαστε ξανά από την αρχή. Είδαμε τις ζώνες φαρδιές και ψηλά στη μέση συνδυασμένες με φούστες, παλτό, φορέματα, ψηλόμεσα παντελόνια και το μόνο που μπορούν αν κάνουν είναι να ομορφαίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Daks, Jill Stuart, Marni, Ralph Lauren

Ζιβάγκο και Πλεχτά

Το ζιβάγκο και τα πλεχτά επιστρέφουν στη μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016 και είναι από τα πιο top trends της σεζόν συνδυασμένα μεταξύ τους ή ξεχωριστά. Τα είδαμε στα πιο casual και άνετα σύνολα αλλά και σε πιο chic εκδοχές σε πολλές collections όπως Altuzarra, BCBG Max Azria, Daks, Zimmerman, Ralph Lauren κ.α.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
BCBG Max Azria, Altuzrra, Zimmerman, Ralph Lauren

Velvet Stories – Βελούδο

Άλλο ένα δημοφιλές για τη μόδα ύφασμα με χαρακτηριστικά την πολυτέλεια και απαλότητα εμφανίστηκε σε πολλά catwalks με ιδιαίτερο και εκλεπτυσμένο ύφος. Η μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016 προστάζει βελούδο με κάθε τρόπο και είναι μια ευκαιρία να το ξαναβάλεις στη συλλογή σου ως ένα key trend.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Balmain, Alberta Ferretti, Alberta Ferretti, Chloe

Prints & Patterns

Μία μόδα πλούσια σε Prints & Patterns άλλοτε με Retro έμπνευση, άλλοτε με ethnic και boho άποψη, άλλοτε με ρομαντικές αποχρώσεις και άλλοτε με παραδοσιακή κουλτούρα.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Alberta Ferretti, Ann Sui, Etro, Tory Burch
μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Alberta Ferretti, Blugirl, Zimmerman, Alberta Ferretti

Κάπες και Πόντσο

Εντυπωσιακά άνετα και ελκυστικά τα πόντσο και οι Κάπες ναι! είναι στη μόδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016. Φοριούνται πάνω από φούστες, φορέματα και παντελόνια και δίνουν ένα extra boho αποτέλεσμα όταν έχουν patterns και κρόσσια όπως είδαμε στην collection BUrberry Prorsum.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Tommy Hilfiger, Dsquared2, Burberry Prorsum, Chloe

Παιχνίδι με τα καλσόν

Τέλος, σε πολλές collections είδαμε ένα παιχνίδι με τα σχέδια, τα σχήματα και χρώματα καλσόν.

μοδα φθινοπωρο χειμωνας 2015-2016
Naeem Khan, Rodarte, Anna Sui, Tommy Hilfiger