5 Βήματα για να Κοιμάσαι Καλύτερα το Βράδυ

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου της Αμερικής, οι ενήλικες χρειάζονται μεταξύ επτά και εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Παρά το γεγονός πόσο ύπνο χρειάζεται ο καθένας, που φυσικά διαφέρει από άτομο σε άτομο, ο ύπνος είναι ένα ουσιαστικό μέρος ενός υγιούς τρόπου ζωής και θα πρέπει να δοθεί ύψιστη σημασία.

Ωστόσο, ο ύπνος δεν είναι το ίδιο εύκολος για τον καθένα, υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από αϋπνίες ή δεν κοιμούνται βαθιά και ήσυχα. Αν αυτό συμβαίνει συχνά και σε μεγάλο βαθμό, ο ύπνος μπορεί να γίνει βασανιστικός, γιαυτό και πολλοί χρειάζονται υπνωτικά προκειμένου να αποφύγουν μια τέτοια κατάσταση. Οφείλετε λοιπόν στον εαυτό σας, να αρχίσετε από απόψε κιόλας να κοιμάστε γλυκά τη νύχτα. Δείτε τα 5 βήματα για το πως θα κοιμηθείτε σωστά το βράδυ.

Πως θα κοιμηθώ σωστά το βράδυ.

Βήμα 1: Τι τρώτε και πίνετε
Δεν έχει σημασία πόσο πολύ αγαπάτε τον καφέ σας, θα πρέπει να σταματήσετε να πίνετε τις απογευματινές ώρες. Ακόμα και αν νομίζετε ότι δεν σας επηρεάζει, όσο να ναι η καφεϊνη υπάρχει στον οργανισμό σας. Μάθετε να ζήτε χωρίς καφέ και θα δείτε ότι ο ύπνος θα είναι πολύ πιο βαθύς. Επίσης, μείνετε μακριά από την κατανάλωση πολύ νερού ή φαγητού πριν πέσετε για ύπνο.

Βήμα 2: Τηρήστε ένα πρόγραμμα
Είμαστε πλάσματα της συνήθειας και αγαπάμε πραγματικά το πρόγραμμα, όταν υπάρχει. Προσπαθήστε να τηρήσετε ένα χρονοδιάγραμμα, στο οποίο να μπορείτε να κοιμάστε και να ξυπνάτε περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Με αυτό τον τρόπο, ρυθμίζετε το ρολόι του ύπνου, που στο τέλος θα σας οδηγήσει σε ένα καλύτερο και πιο ξεκούραστο βραδινό ύπνο.

Βήμα 3: Δημιουργήστε ένα τέλειο περιβάλλον ύπνου
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν πρόκειται για τον ύπνο, η θερμοκρασία είναι το παν. Αν είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο το δωμάτιο, το σώμα σας αγωνίζεται να βρει τη σωστή θερμοκρασία. Είναι σημαντικό να βρείτε μια θερμοκρασία που να λειτουργεί ιδανικά με το σώμα σας. Θα πρέπει επίσης να κοιμάστε σε ένα δωμάτιο που είναι σκοτεινό, ήσυχο και πραγματικά να επενδύσετε σε ένα στρώμα που είναι κατάλληλο για το σώμα σας. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν μαλακά στρώματα, ενώ άλλοι προτιμούν πιο σκληρά, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι το στρώμα σας παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο καλά θα κοιμηθείτε.

Βήμα 4: Άσκηση καθημερινά
Η άσκηση δεν είναι καλή μόνο για την υγεία του σωματός σας, αλλά βοηθά επίσης στο να κοιμηθείτε καλύτερα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να γυμναστείτε πάρα πολύ κοντά στην ώρα του ύπνου.

Βήμα 5: Προετοιμασία χαλάρωσης
Βοηθήστε τον οργανισμό σας να χαλαρώσει πριν πάτε για ύπνο. Αφήστε ότι δουλειές έχετε για την επόμενη μέρα. Ένα χλιαρό ντους πριν πάτε για ύπνο θα βοηθήσει το σώμα σας να χαλαρώσει. Δοκιμάστε να πιείτε και κάτι ζεστό, όπως ένα ποτήρι γάλα. Αποφύγετε να δείτε τηλεόραση, να κάτσετε στον υπολογιστή, να κάνετε δουλειές κλπ. Μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο στο κρεβάτι και να κοιμηθείτε ήσυχα.

Όνειρα γλυκά!