Λερώθηκες; Λύσεις της Στιγμής για να Απαλλαγείς από τους Λεκέδες

Έχει συμβεί σε όλες και μάλιστα όχι τις πιο cool στιγμές της ζωής μας: πρώτο ραντεβού ή λίγο πριν τη συνέντευξη για μια δουλειά (που θέλεις πολύ) και άλλες καταστάσεις που προκαλούν στρες και μόνο που τις σκέφτεσαι.

Να ξέρεις ότι όσο πιο γρήγορα αντιληφθείς τον λεκέ, τόσο πιο εύκολο είναι να εξαφανιστεί.

Όταν γίνει το «κακό», μην τρίψεις ποτέ το ύφασμα διότι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να απλώσεις τον λεκέ. Προτίμησε να ταμπονάρεις με νερό το σημείο με ένα καθαρό πανί ή ένα χαρτομάντηλο.

Για τον παραπάνω λόγο, καλύτερα να επιλέξεις να φορέσεις ρούχα από υφάσματα που δεν φαίνεται ότι σε κάποιο σημείο είναι ελαφρώς βρεγμένα!

Όταν ετοιμάζεσαι για ένα κρίσιμο ραντεβού, βάλε στην τσάντα σου ένα φουλάρι… Τους λεκέδες δεν μπορείς να τους προβλέψεις, μπορείς όμως ωραιότατα να τους καλύψεις! Εκεί που έπεσε ο καφές, θα ρίξεις το φουλάρι σου και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα, ποτέ.

ΛΕΚΕΣ-1Ήξερες ότι λίγη οδοντόκρεμα ή γαλάκτωμα προσώπου μπορούν να εξαφανίσουν τον λεκέ από το κραγιόν; Να λοιπόν κάτι άλλο που θα σου φανεί χρήσιμο στην τσάντα σου! (σε συσκευασία ταξιδίου εννοείται. Φτάνουν όλα τα υπόλοιπα που κουβαλάμε).

Καφές σε λευκό ύφασμα: Το κακό είναι ότι πρέπει να δράσεις άμεσα για να μη στεγνώσει. Το καλό είναι ότι αν υπάρχει στην καφετέρια οξυζενέ, ρίχνεις λίγο πάνω στο σημείο και ξεπλένεις πολύ καλά με νεράκι.

Τσάι ή κρασί: Οι στάμπες θα φύγουν αμέσως αν ρίξεις πάνω στον λεκέ μαγειρική σόδα ή αλάτι. Μην ξεχάσεις να ταμπονάρεις με νερό.