Μήπως είσαι η Miss Κακοντυμένη;

Καλά, μην περιμένεις να σου το πει η κολλητή σου… εκτός αν έχεις τόσο ντόμπρα φίλη (αν την έχεις, είσαι πολύ τυχερή). Το πιο πιθανό είναι να μη σου το πει κανείς. Οι λόγοι είναι ότι πρώτον δεν ενδιαφέρεται κανείς αν εσύ έχεις χάσει το γούστο σου και δεύτερον οι κοντινοί σου άνθρωποι σ’ αγαπούν επειδή εκτιμούν τον χαρακτήρα σου. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι θα συνεχίσεις να κυκλοφορείς σ’ αυτή την κατάσταση.

Το πρώτο πράγμα που χαρακτηρίζει μια κακοντυμένη γυναίκα, είναι ότι δεν έχει αντιληφθεί πλήρως τον σωματότυπο αλλά και τα κιλά της. Μην παρεξηγείσαι! Όντως, δεν μπορούμε να είμαστε αδύνατες σαν μοντέλα και ακριβώς γι’ αυτό, δεν μπορούμε και να ντυνόμαστε σαν αυτά! Επομένως, γδύσου και κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Παρατήρησε πού συσσωρεύεται το λίπος και διάλεξε ρούχα που αναδεικνύουν τα θετικά σου σημεία!

«Γεμάτα μπουτάκια» όπως οι περισσότερες μεσογειακές γυναίκες και μάλιστα αγύμναστα, εννοείται ότι δεν έχεις καμία δουλειά με τις μίνι φούστες ή τα σορτσάκια.

«Κοιλίτσα»Από την άλλη, αν το λίπος μαζεύεται στην κοιλίτσα , απαγορεύονται τα cropped tops που είναι πολύ στη μόδα και τόσο αγαπάς.

«Κολάν» Το βλέπουμε να φοριέται πολύ και μάλιστα από όλες τις ηλικίες. Άν το συνδυάζεις με κοντό μπλουζάκι χωρίς να έχεις το ανάλογο σώμα… we are very sorry, αλλά είσαι κακοντυμένη. Ειδικά όταν το κολάν είναι στενό και διαγράφει τα… απόκρυφα σημεία σου, τότε μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή!

«Χρώματα» Αν είσαι μελαχρινή, έχεις βάψει τα μαλλιά σου πλατινέ, φοράς φούξια κραγιόν και συνδυάζεις πάνω από 5 χρώματα στην εμφάνισή σου… καλώς ήρθες στο τσαντίρι! Για να είσαι κομψή και φινετσάτη, διάλεξε τις φυσικές σου αποχρώσεις και μη συνδυάζεις ποτέ πάνω από 3 χρώματα στα ρούχα σου.

«Παπούτσια» Φοράς ό,τι μπορείς να υποστηρίξεις. Αν δεν μπορείς να περπατήσεις σωστά τα πολύ ψηλά τακούνια, καλύτερα να τα αποφύγεις. Το ίδιο να κάνεις και με τα μποτάκια που δένουν στον αστράγαλο (ankle boots), αν δεν έχεις αρκετά αδύνατες γάμπες.

Πως Φοριουνται τα Ankle boots?

«Γάμπες»…Συνήθως ο κλασικός μεσογειακός σωματότυπος, μαζεύει το λίπος από την περιφέρεια και κάτω. Αν ανήκεις σ’ αυτή την κατηγορία, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι οι φούστες pencil που σταματούν στο γόνατο, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να φορέσεις. Ουσιαστικά τονίζεις το πιο αδύναμο σημείο σου. Πώς σου φαίνεται να δοκιμάσεις τις φούστες σε γραμμή Α;

Μην μας παρεξηγείς. Αυτό το άρθρο δεν το γράψαμε για να πούμε ότι πρέπει να είναι όλες αδύνατες! Κράτα τις υπέροχες καμπύλες σου αλλά μάθε να τις αναδεικνύεις σωστά και όχι με ρούχα που παραμορφώνουν το κορμί σου! Αν δεις ότι δυσκολεύεσαι να τα καταφέρεις, εμπιστεύσου έναν στυλίστα (δεν κοστίζει τόσο όσο φαντάζεσαι) για να σου δείξει τις γραμμές που σε κολακεύουν.