Κλασσική Ζύμη για Πίτσα ,Τραγανή, Νόστιμη και Χορταστική

Έχω δοκιμάσει άπειρες συνταγές σε ζυμη για πιτσα και τελικά διαπίστωσα πως η πιο νόστιμη ζυμη για πιτσα είναι και η πιο εύκολη. Τι και αν θέλουμε πάντα να τα δοκιμάζουμε όλα, ακόμα και τις πιο δύσκολες συνταγές με τα περίεργα υλικά και τα πιασάρικα ονόματα, στο τέλος πάντα καταλήγω στις κλασσικές γνώριμες συνταγές.

Η ζυμη για πιτσα που διάλεξα να μοιραστώ μαζί σας, είναι μία ζύμη σχετικά λεπτή (πάχους περίπου 5 χιλιοστών), τραγανή στις άκρες και όσο μαλακή πρέπει στη βάση. Το καλό είναι πως αν εσείς προτιμάτε πιο παχιά ζυμη για πίτσα, μπορείτε να μην την ανοίξετε πολύ με τον πλάστη και να την αφήσετε περισσότερη ώρα να φουσκώσει. Με αυτόντον τρόπο η ζύμη σας θα γίνει πιο χοντρή. Ένα είναι σίγουρο “λεπτή ή χοντρή” αυτή η ζύμη για πίτσα είναι πεντανόστιμη και χορταστική

Υλικά:Για 3 πίτσες διαμέτρου 30 εκ.ζυμη για πιτσα -womanoclock

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξηρή μαγιά, δηλαδή 16 γρ.
400 ml   χλιαρό νερό
1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας αλάτι.
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο χλιαρό νερό μέχρι να δυαλυθεί η μαγιά και να χυλώσει το μείγμα. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγια. Σε ένα άλλο μπολ έχουμε ρίξει το αλεύρι και το έχουμε αλατίσει. Αφού φουσκώσει η μαγιά (10-15 λεπτά) ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά σιγά όλο το νερό και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε, και αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει απ’τα χέρια μας. Προσοχή, μη βάλετε πολύ αλεύρι γιατί η ζύμη θα γίνει πολύ σφιχτή και κατά συνέπεια σκληρή.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη ρίχνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τη ζυμώνουμε για λίγο ακόμα και την αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος. Μόλις περάσει η 1 ώρα αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη μία λεπτή ζύμη στο σχήμα που θέλουμε και την απλώνουμε στο ταψί. Αφήνουμε ακόμα 15 λεπτά τη ζύμη για πίτσα να φουσκώσει και πριν τη βάλουμε στο φούρνο την τρυπάμε με ένα πηρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20-25 λεπτά.