DIY Lace up Shoes: Βαρέθηκες τις Παλιές σου Γόβες, Μπαλαρίνες και Πέδιλα? Ανανέωσε τα με αυτόν Τρόπο – Τόσο Απλά.

Όπως έχουμε ξαναπεί σε προηγούμενο άρθρο” Οι τάσεις στα παπούτσια Άνοιξη Καλοκαίρι 2016” τα δετά παπούτσια αποτελούν πολύ μεγάλη τάση. Τα είδαμε την χρονιά που πέρασε και θα τα δούμε ακόμα περισσότερο φέτος σε διάφορες εκδοχές . Σε μπαλαρίνες, γόβες, πέδιλα, σανδάλια, με φουντίτσες, κρόσσια, φλατ και ψηλοτάκουνα πάσης φύσεως! Και επειδή σίγουρα κάπου έχετε ένα ή και παραπάνω ζευγάρια που όπως και να έχει τα έχετε βαρέθει, δείτε πως μπορείτε να τα μεταμορφώσετε σε δετά παπούτσια και να τα ευχαριστηθείτε και πάλι σαν καινούρια!

φτιαξε-μονη-σου-τα-παλια-παπουτσια-womanoclock

Υλικά που θα χρειαστείτε:φτιαξε-μονη-σου-τα-παλια-παπουτσια-1-womanoclock

1. Δερμάτινο ή σουέντ κορδόνι

2. Φουντίτσες κρόσσια ή διακοσμητικά

3. Εργάλειο που κάνει τρύπες

Οδηγίες:                           

φτιαξε-μονη-σου-τα-παλια-παπουτσια-2-womanoclock1. Με το τρυπητήρι ανοίξτε 5 τρύπες σε κάθε παπούτσι. Μια μπροστά στην μέση και από δύο σε κάθε μεριά στα πλάγια.

2. Υπολογίστε πόσο κορδόνι θα χρειαστείτε για κάθε παπούτσι, κόψτε το και διπλώστε το στην μέση. Περάστε την διπλωμένη άκρη στην κεντρική τρύπα μπροστά και δημιουργήστε μια θηλιά περνώντας το υπόλοιπο κορδόνι από μέσα.

3. Αφού τώρα έχετε συγκρατήσει τις δύο ίσες άκρες του κορδονιού περάστε τις από τις πλάγιες τρύπες σε χιαστή.

4. Στις δύο άκρες του κορδονιού δέστε τις φουντίτσες και όποιο άλλο κρεμαστό διακοσμητικό σας αρέσει με κόμπο (σε σουέντ κορδόνι γίνεται καλύτερα). Και είστε έτοιμη!

Tip: Σε πέδιλα που έχουν ήδη την θηλιά για το λουράκι που υπήρχε στην φτέρνα, βγάλτε το λουρί, περάστε τα κορδόνια και διασταυρώστε τα από πίσω.

φτιαξε-μονη-σου-τα-παλια-παπουτσια-4-womanoclockφτιαξε-μονη-σου-τα-παλια-παπουτσια-5-womanoclockφτιαξε-μονη-σου-τα-παλια-παπουτσια-3-womanoclock