Ελαφρύ και Εύκολο Cheesecake σε Ποτήρι

ελαφρυ και ευκολο τσιζκεικ σε ποτηρι

Στην οικογένεια το cheesecake είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά.

Το προτιμούμε μικροί και μεγάλοι και είναι από τα επιδόρπια που συχνά συνοδεύουν τα τραπέζια μας χειμώνα καλοκαίρι. Η συνταγή είναι πολύ απλή και γρήγορη για ευκολο τσιζκεικ σε ποτηρι που θα ικανοποιήσει και τους απαιτητικούς του γλυκού. Σημειώνεται ότι είναι πολύ ελαφρύ γλυκό!

Υλικα για ευκολο τσιζκεικ σε ποτηρι (για 4 κολωνάτα ποτήρια)
1/2 πακέτο μπισκότα τύπου Digestive
200γρ γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
200γρ τυρί κρέμα (1 κεσεδάκι)
3 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη (προσθέστε ανάλογα με τα γούστα)
100 ml Κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1/4 συσκευασίας Βούτυρο τύπου Κερκύρας σε θερμοκρασία δωματίου
Μαρμελάδα της επιλογής σας με κομμάτια φρούτων ή γλυκό του κουταλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και τα διαλύουμε με τα χέρια μας να γίνουν τρίμματα. Δεν πειράζει αν μείνουν κομμάτια μεγαλύτερα. Προσθέτουμε το βούτυρο (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου) και με τα χέρια μας πλάθουμε πολύ καλά να πάει σε όλο το τριμμένο μπισκότο. Μοιράζουμε τη βάση στα ποτήρια με ένα κουτάλι.

Σε μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε καλά με μία μαρίζ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη (ανάλογα με την προτίμησή μας). Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος είτε σε υγρή μορφή είτε τη χτυπάμε για να γίνει σαντιγί (και στις 2 περιπτώσεις είναι πολύ νόστιμη απλά ως σαντιγί δίνει την κατάλληλη υφή) και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε την κρέμα με κορνέ πάνω από το μπισκότο στα ποτήρια. Για εντυπωσιακό ντεκόρ, ενδιάμεσα από την κρέμα βάλτε λίγη μαρμελάδα σε πλαινή μεριά του ποτηριού.

Σε μπολάκι ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό (2 κουτ σούπας περίπου) και λίγο λεμόνι ή κονιάκ προαιρετικά για να “σπάσει” η πολύ γλυκιά γεύση. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα στο γλυκό και βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.