Σημάδια ότι… Mάλλον το Πάτε για Χωρισμό

Τις περισσότερες φορές, όταν αποκτάμε διάφορες συνήθειες, είναι πολύ δύσκολο να τις αλλάξουμε. Έχουν γίνει σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας ενώ ακόμη κι αν συμβάλλουν στο να μην περνάμε καλά, το μυαλό και η καρδιά «αρνούνται» να το παραδεχθούν.

Έτσι είναι και με τις ερωτικές σχέσεις. Έχουμε φτιάξει με έναν άνθρωπο μια ρουτίνα η οποία όμως για κάποιον λόγο δεν μας ικανοποιεί. Δες τις παρακάτω ενδείξεις… κι αν αναγνωρίζεις τουλάχιστον τρεις από αυτές… μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφτείς αν αξίζει να δώσεις κι άλλο χρόνο σ’ αυτή την σχέση!

1. Τσακώνεστε συνεχώς. Για οτιδήποτε. Από το αν θα παντρευτείτε μέχρι το χρώμα που θα έχει το καινούριο χαλάκι του μπάνιου. Όπως καταλαβαίνεις, αυτή δεν είναι ζωή. Ή θα μάθετε να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις ή θα πρέπει να πάρετε σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της σχέσης σας. Οι τσακωμοί ανάμεσα στα ζευγάρια είναι φυσιολογικοί όταν είναι εξαίρεση και όχι καθημερινότητα. Αν δύο άνθρωποι έχουν τόσο διαφορετικές απόψεις σε τόσα πολλά ζητήματα, το μόνο κοινό μέλλον που έχουν είναι να μην είναι μαζί.

2. Δεν υπάρχει θαυμασμός. Είτε είναι φιλική είτε ερωτική, μια σχέση ξεκινά πάντα με τον θαυμασμό. Είναι δεδομένο ότι θέλεις να καμαρώνεις για τον άνθρωπο που έχεις επιλέξει για σύντροφο κι αυτός αντίστοιχα εσένα. Όταν μειώνει ο ένας τον άλλον, όταν δεν υπάρχει αμοιβαία υποστήριξη, τότε καλύτερα να συνεχίσετε χωριστούς δρόμους. Στο κάτω κάτω σου αξίζει κάτι καλύτερο από έναν άνδρα που θεωρεί ότι είναι καλύτερος σε όλα και δεν αναγνωρίζει ότι κάτι σωστό κάνεις κι εσύ.

3. Δεν κάνετε πια σεξ. Σύμφωνα με έρευνες, ο μέσος όρος που ένα ζευγάρι έχει ερωτική επαφή, είναι τρεις φορές την εβδομάδα. Φυσικά αυτά τα πράγματα είναι σχετικά για τον καθένα, αν όμως… πλησιάζεστε μια φορά στους δύο μήνες, όπως καταλαβαίνεις κάτι δεν πηγαίνει καλά. Καθόλου καλά όμως…χωρισμος-womanoclock-1

4. Δεν σ’ ακούει. Η αλήθεια που πρέπει να παραδεχτούμε είναι ότι οι γυναίκες τείνουμε να είμαστε πιο απαιτητικές από τους άνδρες, οι οποίοι ικανοποιούνται με λιγότερα και πιο απλά πράγματα. Όταν όμως εκφράζεις ένα παράπονο (για κάτι σοβαρό) κι εκείνος δεν μπαίνει καν στον κόπο να το συζητήσει ή σου δίνει ψεύτικες υποσχέσεις, μάλλον ήρθε η ώρα να σκεφτείς τον εαυτό σου. Πρόσεξε, γιατί αυτά είναι δείγματα για το μέλλον. Ο σύντροφός μας είναι η δική μας επιλογή και κανείς δεν θα έχει ευθύνες για όσα θα ακολουθήσουν, εκτός από εσένα που ενώ έβλεπες τι γίνεται, δεν έφυγες την ώρα που έπρεπε.

5. Σου βάζει «στοπ» όταν σκέφτεσαι το μέλλον σας. Ελάτε τώρα, όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται πραγματικά και περνούν όμορφα μαζί, εννοείται ότι σκέφτονται τον γάμο και τα παιδιά, ακόμη κι όταν είναι φοιτητές στο πρώτο έτος. Με λίγα λόγια, ονειρεύονται μαζί είτε υπάρχουν οι συνθήκες για να κάνουν οικογένεια, είτε δεν υπάρχουν. Τώρα, αν είστε μαζί χρόνια, είσαι πάνω από 34 κι εκείνος σου λέει ότι «θέλω να περνάμε καλά και μέχρι εκεί», σήκω και φύγε όπως είσαι. Εκτός αν συμφωνείτε. Αν όμως ονειρεύεσαι να γίνεις μαμά με τον συγκεκριμένο, σε βλέπουμε να μένεις στα όνειρα.

6. Δεν διασκεδάζετε όταν είστε μόνοι σας. Μια πραγματικά καλή ερωτική σχέση, όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, είναι βασισμένη στη φιλία. Τα ταιριαστά ζευγάρια, εκτός από εραστές, ταυτόχρονα είναι και κολλητοί φίλοι. Έχουν αναπτύξει προσωπικό κώδικα επικοινωνίας, περνούν καλά μεταξύ τους και χαίρεται ο ένας την παρέα του άλλου. Αν είστε μέσα στο σπίτι και το παίζετε «μουγγοθόδωροι» και ο μόνος τρόπος να πείτε μια κουβέντα της προκοπής είναι να βγείτε χώρια… αφήστε το καλύτερα εδώ. Ειδικά αν είστε στην αρχή της σχέσης, αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι.